ШЕШЕЉ: За Србију су излаз ванредни републички и покрајински избори до краја године

ЂИНЂИЋА У НОВОМ САДУ УПОРЕДИО СА ТИТОМ И НАЗВАО ГА КРИМИНАЛЦЕМ И ШЕФОМ МАФИЈЕ

  • Имамо карикатуралне личноси и у власти у Војводини и у власти на републичком нивоу и нико нормалан не може да поверује да ће било ко од једних или других донети добро Србији
  • Србији није место у ЕУ, јер су тамо концентрисани сви традиционални непријатељи Србије који је непрестано уцењују. Место јој је у савезу са Русијом, са којом је увек била савезник, а како је нагласио, никада непријатељ
  • Томислав Николић има диплому, а не зна где му је факултет. Не познајем никога ко је са Николићем студирао
  • Влада Србије нас је годину дана уверавала да је малте не готов договор са Есмарком у вези смедеревске Железаре, све док СРС није раскринкала ту причу и доказала да се не ради о оном познатом Есмарку, већ о некој пропалој експозитури те компаије која је регистрована за 50 евра и која је имала намеру да опљачка Србију


         ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је вечерас да је та странка „кренула у акцију” да изнуди расписивање ванредних избора на свим нивоима још у току ове године.

         Шешељ је на скупу у новосадском Спенсу, а поводом промоције његових књига написаних током притвора у Хашком трибуналу, рекао да су излаз из актуелне кризе у Србији једино избори на републичком и на покрајинском ниову.

         „Пајтићева влада у Војводини није ни легална ни легитимна, није легална јер је промењен изборни систем и због тога се одмах морају расписати нови избори, а није легитимна зато што је ДС добила неупоредиво мање гласова на последњим изборима у односу на претходне, на основу којих је на власти у Војводини”, поручио је лидер радикала.

         Он је такође поновио оптужбне на рачун убијеног премијера Зорана Ђинђића изречене пре неки дан, истакавши да је „Ђинђић био монструм и шеф мафије”.

         Шешељ је Ђинђића упоредио са Јосипом Брозом рекавши да између њих двојице нема никакве резлике, јер су и један и други своје политичке противнике слали у Хаг.

         „Највећу издају Ђинђић је починио кад је ухапсио Слободана Милошевића и када га је на Видовдан испоручио Хагу, због тога га је стигла божија казна”, рекао је Шешељ и додао да, иако се често није слагао са политиком Милошевића, мора признати да се Милошевић пред Хашким трибуналом показао као јунак.

         Лидер радикала је казао и да је у Србији изокренут систем вредности, па је тако, према његовим речима, јуче „обележен датум смти једног криминалца, а дан раније није обележен датум смрти једног јунака”.

         Осврћући се на актуелна политичка дешавања, Шешељ је поменуо владу у сенци, коју је формирала ДС, а коју је назвао „владом у хладу” у коју „чак није желео да уђе ниједан поштени члан ДС”.

         „Имамо карикатуралне личноси и у власти у Војводини и у власти на републичком нивоу и нико нормалан не може да поверује да ће било ко од једних или других донети добро Србији”, рекао је Шешељ.

         Он је истакао да СРС у области економије нуди политику ослањања на сопствене снаге и појаснио да је један од начина економског опоравка поновно успостављање царина, које су, како је рекао, укинуте за време владавине Бориса Тадића.

         Шешељ је посебно критиковао републичку власт и њену сарадњу са Европском у нијом, рекавши да Србији није место у ЕУ, јер су „тамо концентрисани сви традиционални непријатељи Србије који је непрестано уцењују”.

         По Шешељу, Србија нема шта да тражи у ЕУ и место јој је у савезу са Русијом, са којом је увек била савезник, а како је нагласио, никада непријатељ.

         Низ оптужби Шешељ је изнео и на рачун председника Србије Томисалва Николића, помињући пре свега његову факултетску диплому.

         „Николић има диплому, а не зна где му је факултет„, рекао је он и додао да не познаје никога ко је са Николићем студирао.

         Шеф радикала осврнуо се и на дешавања у вези са смедеревском Железаром.

         „Влада Србије нас је годину дана уверавала да је малте не готов договор са Есмарком у вези смедеревске Железаре, све док СРС није раскринкала ту причу и доказала да се не ради о оном познатом Есмарку, већ о некој пропалој експозитури те компаије која је регистрована за 50 евра и која је имала намеру да опљачка Србију„, казао је Шешељ.

         Пре лидера СРС на скупу су говорили председник Градског одбора те транке Новог Сада Ђурађ Јакшић, потпредседник странке Зоран Красић, потпредседици Централне отаџбинске управе СРС Вјерица Радета и Милорад Мирчић, председник СРС из РС Драган Ђурђевић и други.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари