ШТА БИ ОНИ ДРУГО: Хашки трибунал одбацио оптужбе Шешељевих лекара

МАКИНТОШ: ЛЕЧЕЊЕ ЈЕ БИЛО ПОТПУНО У СКЛАДУ СА НАЦИОНАЛНИМ

И МЕЂУНАРОДНИМ УПУТСТВИМА

Др Војислав Шешељ

        ХАШКИ трибунал одбацио је поновљене оптужбе лекара Војислава Шешеља да је Шешељ у судском притвору у Схевенингену неадекватно и неправовремено лечен од тумора.

        Позивајући се на налаз двојице независних експерата из Холандије и Белгије, заменица судског секретара Кејт Макинтош (Kate MacIntosh) нагласила је, у интерном допису судијама и председнику Трибунала, да је лечење лидера радикала било „потпуно у складу са националним и међународним упутствима“.

        Спољна ревизија Шешељевог лечења, коју је Трибунал наручио после оптужби његовог лекарског тима предвођеног Милованом Бојићем, показала је, наводи се у допису, да је „Шешељ добио примерену медицинску негу у притвору Трибунала и да примедбе српских лекара нису засноване на информацијама из историје болести која им је била стављена на увид“.

        И холандски и белгијски онколог које је Трибунал ангажовао - иначе специјалисти за туморе органа за варење и професори универзитета - потврдили су, независно један од другог, да су „дијагностички тестови били примерени и правовремени“, као и да су, „након што је Шешељ одбио даљу терапију", лекари у притвору исправно одлучили да „комбинују помно посматрање са додатним дијагностичким тестовима“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари