Вучић: Спреман сам за доношење тешких одлука, али под условом да буду компромисне

„МОРАМО ИМАТИ У ВИДУ ИНТЕРЕСЕ АЛБАНАЦА И ВЕЛИКИХ СИЛА КОЈЕ СУ ПРИЛИЧНО СУПРОТСТАВЉЕНЕ“

* Упитан о Тачијевој изјави да је размена територија најбоље решење за напредак ка ЕУ и НАТО, Вучић је казао да би волео да се прво реше нека једноставнија питања: „О чему да говоримо када имамо таксе? Стављају заставице на рафове, како грађани не би куповали српски производ. За њих 'смоки' има етничку припадност, што се не дешава ни у једној земљи на свету, дешава се на територији коју контролише Приштина

________________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас поводом најаве да ће пацифичка држава Палау повући признање независности Косова, да се Србија бори и покушава да оствари бољу полазну позицију јер је за будућност српског народа и земље од пресудног значаја долазак до компромисног решења косовског питања.

          "Ми радимо наш посао. Плашим се еуфорије код нас и то што мислимо да смо све проблеме решили. Покушавамо да остваримо бољу полазну позицију за Србију него што је била. Свој посао обављамо одговорно. Молим грађане да не помисле да је због тога ситуација у вези са Косовом лакша. Морате да имате у виду и интересе Албанаца и интересе великих сила које су прилично супротстављене", казао је Вучић Радио-телевизији Србије.

          Вучић је рекао да је увек спреман за разговоре и доношење тешких одлука, под условом да те одлуке буду компромисне.

          "Ја нисам оптимистичан око коначног решење, али то не значи да се не надам коначном решењу", рекао је Вучић.

          Вучић је казао да је тешко установити тачан број земаља које су признале независност Косова, јер су постојале манипулације у вези с тиме.

          Упитан о изјави косовског председника Хашима Тачија да је размена територија најбоље решење за напредак ка ЕУ и НАТО, Вучић је казао да би волео да се прво реше нека једноставнија питања.

          "Није непознато да је важно да компромисно решимо питање Космета, јер ма како то некима отрцано звучало и ма колико користили за нападе на мене, за будућност нашег народа од пресудног је значаја. Али, о чему говоримо када имамо таксе? Ту антицивилизацијску меру. Стављају заставице на рафове, како грађани не би куповали српски производ. За њих 'смоки' има етничку припадност, што се не дешава ни у једној земљи на свету, дешава се на територији коју контролише Приштина", казао је Вучић.

          Зато, како сматра, и када су пред Србијом добре вести као што је одлука Палауа, неопходно је да останемо "реални, озбиљни и одговорни".

           (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари