Човић председник Звезде!

Реаговање београдских медија на повратак др. Небојше Човића у КК Црвена Звезда

 

Човић дефинитивно на челу Звезде!

Д. Б. | 12. август 2011. 20:56 > 21:40

         Скупштина Кошаркашког клуба Црвена звезда именовала је данас Небојшу Човића за председника новог клуба који ће се такмичити под именом Црвена звезда Београд.

         Први вероватно и најважнији корак ка стабилизацији Црвене звезде направљен је у петак увече јуче у Медија центру фудбалског клуба.

         После изборне Скупштине (183 члана) изабрана је нова Скупштина од 35 чланова, на чијем челу се како је било и очекивано, налази некадашњи први човек клуба са Малог Калемегдана Живорад Анђелковић.

         После уводног дела уследила је и пауза од петнаестак минута, а затим и прва седница новог сазива Скупштине. Од 12 тачака најважнија је свакако одлука о избору др Небојше Човића за председника председништва Црвене звезде.

         Поред њега у председништву су још: Горан Тошковић, Милан Нинковић, Драшко Петровић, Далибор Крковић, Горан Атанасковић и Љубомир Милић.

         Оформљен је и трочлани Надзорни одбор којим председава Дејан Радуновић, а који чине још Данијела Илић и Небојша Перић.

         Формирана је и Дисциплинска комисија, на челу са председником Тањом Божиновић, а у којој ће још бити Раденко Вуковић, Васко Ганчић, Дарко Главаш и Владимир Бубања.

         По завршетку седнице Скупштине, која је била затворена за јавност, уследила је и седница председништва, а затим и прво обраћање Небојше Човића са позиције првог човека Црвене звезде

 

ПЕТАК 12.08.2011 | 20:57

ФМП постаје Црвена звезда

ИЗВОР: Б92, БЕТА

         Кошаркашки клубови Црвена звезда и ФМП неће се још фузионисати, већ ће Звезда тиму из Железника дати име и играче, а за узврат добити новац.

         На изборној Скупштини Звезде утврђено је да клуб дугује 13 милиона евра. Не зна се колико ће новца ФМП дати Звезди, нови клуб ће играти у "Пиониру", а тренирати у Железнику.

         Сазив Скупштине има, као и до сада, 35 чланова, а три места припала су навијачима.

         "Ситуација је веома тешка, сви рачуни су блокирани, а није нам циљ улазак у стечај. ФМП постаје КК Црвена звезда Београд. Звезда уступа име у времену трајања реорганизације, а то је пет година", рекао је нови председник Звезде.

         Човић је затим рекао и да екипа већ у понедељак почиње са радом.

         "Тим већ у понедељак иде на припреме на Златибор. Утакмице ћемо играти у Пиониру, а тренираћемо у Железнику, где ће радити и млађе категорије."

         У неким медијима се у петак појавила информација да ће у наредне три године тренер бити Светислав Пешић.

         "Са њим се воде разговори. Објављено је да је нешто потписано, а то није тачно. Завршетак разговора очекујем следеће недеље. Тим ће зависити од тренера. Молим за стрпљење, нигде не журимо", рекао је Човић у првом обраћању јавности.

         На функцији менаџера за реорганизацију и реструктуирање постављен је Мирко Павловић, а нови портпарол је Јово Карановић. Бета
 



Једногласно – Човић председник Звезде

         Први и вероватно најтежи корак ка стабилизацији и толико жељеним трофејима Црвена звезда је направила изборном Скупштином, именовањем Небојше Човића за председника и Председништва од седам чланова, отворивши тако нову страницу у богатој историји.

         Пре само неколико месеци говорило се о ликвидацији, а већ данас о борби за титулу. Али, то је Црвена звезда која са свом својом славом не познаје средину.

         Око 18 часова на вратима Медија центра на Маракани створила се гужва, сви су чекали у реду да попуне приступницу Црвеној звезди и одмах потом добијали чланску карту. Центар збивања се потом преселио иза затворених врата, где су нови и стари чланови клуба (њих 188) бирали Скупштину трофејног клуба. Само су се повремено чули аплаузи, што је јасно говорило да све тече у најбољем реду.

         Већ после 20 минута први део, био је завршен – Црвена звезда је добила нових 35 чланова Скупштине. Како се могло чути, сви су изабрани без гласа против, односно само је неколико чланова било уздржано. Уследила је пауза од 15 минута, а затим поново иза затворених врата одржана је Скупштина трофејног клуба у новом сазиву.

         По истој матрици, као и претходни пут, аплаузи су сведочили да све тече по плану. После скоро два сата завршена је и Скупштина у новом сазиву. Изабрано је ново Председништво од седам чланова и потом је остала још само један тачака – избор првог човека. Веома брзо је стављена и последња тачка на ту причу – Небојша Човић је и званично добио легитимитет да кроји будућност Црвене звезде.

         – Коначно да се деси нешто лепо у Црвеној звезди. И да је било још десет кандидата, гласао бих за Човића. Све што је досад радио, показао ја да зна шта треба. Камо среће да се ово десило пре седам година – рекао је Иван Бекјарев, Звездаш до коске

 

Живорад Анђелковић председник скупштине

Црвена звезда Београд добила управу, Човић нови председник

Агенције | 12. 08. 2011. - 20:57х

         Небојша Човић изабран је за председника новог клуба Црвена звезда Београд, док ће Живорад Анђелковић бити председник скупштине.

         На изборној скупштини речено је да се клубови Црвена звезда и ФМП неће још фузионисати, већ ће Звезда тиму из Железника дати име и играче, а за узврат добити новац. На изборној скупштини је утврђено да Звезда дугује 13 милиона евра.

         Не зна се колико ће новца ФМП дати Звезди.

         "Ситуација у клубу је веома тешка, дуговања су велика, рачун клуба и ћерки предузећа су у блокади од 2004. године. Скупштина је усвојила план потпуне реорганизације КК Црвена Звезда", рекао је Човић новинарима после трочасовне седнице Скупштине.

         Нови клуб ће играти у Пиониру, а тренирати у Железнику.

         Сазив скупштине има, као и до сада, 35 чланова, а три места припала су навијачима.

         Човић је демантовао писања неких медија да је за тренера новог КК Црвена Звезда већ именован некадашњи селектор Светислав Пешић и додао да се са Пешићем "воде разговори".

         За функционере клуба изабрани су Миодраг Атанацковић, Драшко Петровић, некадашњи функционер ДСС и још неколико личности из пословног света Србије.

 



Пешић тренер Звезде до 2014!

         Трофејни кошаркашки тренер Светислав Пешић нови је стратег Црвене звезде!

         Договор Пешића и црвено-белих пао је у четвртак увече у Скупштини града, уз присуство градоначелника и председника КСС Драгана Ђиласа и Живорада Анђелковића, његовог првог сарадника, некада првог човека клуба са Малог

         Калемегдана и новог председника Скупштине Звезде.

         Као што је Пресс раније најавио, Пешић је у начелу пристао да преузме тим, али је тражио одређене гаранције, као и озбиљан пројекат, што је и сам рекао у јуну на тренерској клиници. Међутим, када је те исте гаранције у четвртак увече коначно добио, договор је лако направљен и он ће од данас бити тренер тима са Малог Калемегдана у наредне три године.

         - Имао сам фантастично искуство у Звезди. После толико година у иностранству причао сам на српском језику, пио наше вино и певао наше песме. Волео бих да се то понови - рекао је недавно Пешић.

         Првотимци Звезде ће од понедељка боравити на Златибору на припремама, са новим тренером Пешићем. У Железнику тренутно ради 16 кошаркаша, међу којима су играчи под уговором ФМП-а, као и Немања Недовић и Александар

         Цветковић из Црвене звезде. За први тим рачуна се и на Уроша Николића, који је тренутно повређен, и Саву Лешића, који је са универзитетском репрезентацијом. Остали играчи из Црвене звезде прикључени су Радничком, уз могућност да се докажу новом тренеру и изборе место у Звезди. На новом тренеру биће да процени које позиције у тиму су у дефициту, али на први поглед је очигледно довођење крилног кошаркаша.

         Светислав Пешић је последњи ангажман у богатој и успешној каријери имао минуле сезоне у Валенсији коју је препородио за само неколико месеци и довео је од борбе за опстанак у АЦБ лиги до битке за фајнал-фор Евролиге. Пешић је Црвену звезду водио у сезони 2008/09. и довео је до финала Купа Кораћа и Суперлиге, као и полуфинала НЛБ лиге.

         Иначе, на Скупштини клуба која је одржана у просторијама Спортског друштва изгласан је нови сазив Скупштине која ће бројати 35 чланова и чији ће председник бити Живорад Анђелковић. У радном председништву био је и Небојша Човић, који ће преузети функцију првог човека Управног одбора клуба. Скупштини је присуствовало 188 чланова КК "Црвена звезда", за нови сазив гласало је 180, док је осам чланова било уздржано.

         "Ситуација у клубу је веома тешка, дуговања су велика, рачун клуба и ћерки предузећа су у блокади од 2004. године.

         Скупштина је усвојила план потпуне реорганизације КК Црвена Звезда", рекао је Човић новинарима после трочасовне седнице Скупштине.

 

НЕБОЈША ЧОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА!

Петак, 12. Август, 2011.| Аутор: Агенција БЕТА

Живорад Анђелковић нови председник Скупштине. Утврђено да Звезда дугује 13 милиона евра


         БЕОГРАД - Небојша Човић изабран је у петак за председника новог клуба Црвена звезда Београд, док ће Живорад Анђелковић бити председник скупштине.

         На изборној скупштини речено је да се клубови Црвена звезда и ФМП неће још фузионисати, већ ће Звезда тиму из Железника дати име и играче, а за узврат добити новац. На изборној скупштини је утврђено да Звезда дугује 13 милиона евра.

         Не зна се колико ће новца ФМП дати Звезди. Нови клуб ће играти у Пиониру, а тренирати у Железнику. Сазив скупштине има, као и до сада, 35 чланова, а три места припала су навијачима. Седница скупштине управо је завршена, а нови функционери обратиће се ускоро новинарима са детаљима уговора.

 

Човић изабран за председника Звезде

12.08.11. 21:15

         Скупштина КК Црвена звезда која је одржана у петак, завршена је очекиваним одлукама. Небојша Човић је изабран за председника клуба који се званично зове Црвена звезда Београд, а први сарадник биће му Живорад Анђелковић, који је изабран за председника скупштине клуба.

         До најављене фузије клуба са Малог Калемегдана и ФМП-а ипак није дошло, али стиче се утисак да је то "козметичко" питање. Наиме, како је рекао Небојша Човић у првом обраћању новинарима у својству председника црвено-белих

         "Звезда је ФМП-у дала име у времену трајања реорганизације". Клуб из Железника ће заузврат Звезди дати новац, али није прецизиран износ о којем се ради.

         На скупштини је објављено да дуг Црвене звезде износи 13 милиона евра, а Човић је замолио за стрпљење и додао да ће преговори са Светиславом Пешићем, првим кандидатом за тренера, бити настављени следеће недеље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари