Људи, могуће је, могуће...

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ О ПОБЕДИ ЊИХОВИХ КОШАРКАША У СУСРЕТУ СА СРБИЈОМ

Хрвати успешнији

    Добро познати поклич Младена Делића, пре неколико деценија на самом крају утакмице на Пољуду између фудбалера Југославије и Бугарске („Ма, људи је ли то могуће, Радановић, Радановић...“) искористили хрватски новинари у извештајима из Лондона са утакмице кошаркаша Хрватске и Србије. Хрвати су, коначно победили...

     

     Јели то могуће? Хрватски кошаркаши побиједили Србију!

     У ЛОНДОНУ, на припремном турниру за првенство у Литви, Вранковићеви су кошаркаши побиједили момчад Србије 83:71 (19:20 , 24:17 , 18:16 , 21:19).

     Зачепили су тако ону црпу рупу из Љубљане, у коју је упало све добро с турнира и коначно напредовали у изљечењу од очигледног српског комплекса. Пораз на припремама у Љубљани био је само један у низу. Коначно без драматичне завршнице, нагледали смо их се од Ђорђевићеве трице из Атене до Истанбула и осмине финала ЕП-а прошле године. Славили смо тек у Бормију, у оквиру припрема за ЕП 2007. године.

     Круно Симон сјајну клупску годину надопунит ће Еуропским првенством - репрезентативац у 26. години био је прво наше име са 17 погодака. Томић је додао 13, Драпер 12, Томас 10.... Теодосић је код Србије убацио 18 кошева.

     Ова је побједа потврда добре форме Вранковићеве репрезентације, која је уписала пету побједу у припремном раздобљу. У сриједу Хрватска у сусрету

     

     Узвратили им за Љубљану

     На припремном турниру у Лондону Хрватска је без већих потешкоћа побиједила Србе са 83-71 (44-36). кошаркаши Дуде Ивковића само су у првој четвртини били у утакмицу, остатак је протекао у великој доминацији Хрватске

     Хрватска је била увјерљива против Србије у свих 40 минута, за разлику од покуса у Љубљани, доминирала је и снагом и знањем те је уписала прву побједу на турниру у Лондону . За разлику од љубљанског тунриру, Вранковић је понешто промијенио изглед Хрватске. Наиме, Марко Поповић играо је контра Србије само на позицији бека шутера, док је Рок Стипчевић мијењао Драпера. Хрватска се у мирном лондонском угођају први пута озбиљније одвојила на одласку на одмор, кад је Драпер одиграо сјајну завршницу, а прије тога је Хрватску у разултатској контроли држао одлични Лукша Андрић, а све је касније наставио Анте Томић.

 

     

      Симон у олимпијском храму сломио Србе

     Коначно смо и тај терет скинули с леђа. Казао је то Крунослав Симон, наш најбољи стријелац (17 кошева) у увјерљивој лондонској побједи Хрватске над Србијом (83:71) одиграној на предолимпијском турниру

     За разлику од љубљанског турнира, Хрвати у Лондону нису у завршници просули урод па су по други пут побиједили Србију у повијести међусобних двобоја. Први пут догодило се то 2007. такођер на припремном турниру, у Бормију (84:76).

     - Овај пута смо одиграли паметну завршницу, а ја сам добро отворио сусрет - устврдио је Лукша Андрић (9 кошева, 6 скокова), ослонац добре хрватске игре у првом полувремену.

     За 44:36 с колико се отишло на велики одмор врло је заслужан разигравач Донтаyе Драпер (11 кошева). Њега је у наставку врло добро одмарао Рок Стипчевић, јер је изборник Јоке Вранковић од Поповића тражио да игра бранича шутера. Задовољни шеф оркестра рекао је:

     Радује ме што су обол овој побједи дала три играча које сам апострофирао у најави турнира. Поповића враћамо кроз играње на двојци, Бараћ је дао свој обол, а Томас је играо јако квалитетно.

 

     

    Срби кренули боље....

     Хрватска на турниру у Лондону разбила Србију!

     Хрватска кошаркашка репрезентација је на најбољи могући начин отворила наступ на турниру који се игра у Лондону и то увјерљивом побједом 83:71 (20:19, 24:17, 18:16, 21:19) против Србије, којој смо тако узвратили за недавни пораз у Љубљани.

     Истина, Срби су кренули боље у двобој и отишли до водства 16:12, међутим, након тога све је било у знаку наших који су прву четвртину закључили минималним водством ( 20:19). Чим се кренулу у другу дионицу Хрватска је посве овладала Олyмпиц парк двораном у којој ће се догодине играти утакмице Олимпијских игара 2012.

     Ваља истакнути како Енглези нису укључили ТВ камере, иако су турнир најавили као генералну пробу за Олимпијаду. Чак се није могло ни до службене статистике, па је извјешће направљено путем „других канала“.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари