Велики труд остао без награде

ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ НИЈЕ УСПЕЛА ДА ПОБЕДИ ШАРАПОВУ

     Јелена Јанковић је имала велику шансу да «репризира» освајања великог турнира у Синсинатију (2009), али је победнички пехар однела Марија Шарапова-6:4, 6:7(3), 3:6. Ако је за утеху наша најбоља рангирана тенисерка са новим(старим) тренером Шпанцем Рикардом Санчезом није далеко од пута који медју десет најбољих. А то није мало у години у којој је ово финале ипак њен највећи успех.

     «Водила сам тешку битку са Маријом. Била је боља на крају и заслужено победила», признала је јелена

     Седам одличних гемова везала је, од 1:4 до 6:4 у првом и 2:0 у другом сету игром подсетивши на најбоље партије у 2008. години кад је заузимала место број 1 на светској ранг-листи. Добро се и брзо кретала, јесте да је позната као дефанзивна играчица али се није повукла у своју тврдјаву до краја. Шарапава је стално нападала, али нападачка игра има цену и Рускиња је плаћала неизнудјеним грешкама(16 у првом сету) и дуплим сервис грешкама(6).

     Јеленина концентрација је остала на високом нивоу пред разорним ударцима, вешто се извлачила из шкрипца и успешно држала тактички штит испред себе. Није ризиковала са кратким поенима, лоптицу је држала у терену што је дуже могла стрпљиво чекајући да офанзивна игра одведе Шарапову до нове грешке.

     Али свакој серији једном мора доћи крај. Шараповој се вратила сигурност, али то више није била игра којом је Јелени претила да ће је резултатски прегазити у рекордно кратком времену.

     Други сет сет највише је личио на «мртву трку» равноправних противница, уз напомену да је фаворит, у овој причи наравно Шарапова, после 4:3 била та која је морала да стиже резултат 4:5, 5:6, односно да сервира за останак у финалу. Успевала је захваљујући скраћеним дијагоналама, њеном јаком оружју, после високих лоптица послатих с друге стране мреже. А у тај-брејку на Јелениној игри се примећивао умор, рука јој је отежала и четири последња форхенда завршавају у мрежи. 

     Два сата јаког тениса оставили су траг и на игри Шарапове, да би после још двадесетак минута постало очигледно да ће у овом двобоју победити не боља играчица него она са мање крупних грешака! Можда је Јелена Јанковић запоставила слабију бекхенд страну нервозне противнице, бар у два наврата пропустила је прилике да преломи сет у раној фази, али није одустајала и није губила наду у хепиенд. Повела је са 3:2, затим сервирала и опет прокоцкала шансу. За час се све преокренуло у корист ипак разноврсније Рускиње(3:4), убрзо је стигла и на 3:5. Јелена се морала помирити са поразом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари