Бразилке у финалу, Србија у мечу за бронзу

У ДРУГОМ ПОЛУФИНАЛУ САСТАЈУ СЕ КИНА И ИТАЛИЈА, ПОСЛЕ ЧЕГА ЋЕМО ЗНАТИ РИВАЛА НАШЕГ ТИМА

        „Камбек“ у који су кренуле када је деловало да је све изгубљено довео их је надомак петог сета, али су ту наше најбоље одбојкашице поново стале.

        Ни ове године, женска репрезентација Србије неће играти финале Светског гран прија, али ће шансу за трећу медаљу у историји девојке имати у мечу за бронзу.

        Србија - Бразил 25:20, 23:25, 14:25, 23:25.

        Статистички гледано, пресудиле су индивидуалне грешке наших одбојкашица, мада су неке од тих грешака биле изнуђене тактичким потезима ривала. Укупно - 12:26 у поенима освојених из грешака довољно говори о томе шта је однело превагу. Србија је, рецимо, нападом освојила више поена од ривала - 58:50.

        Убедљиво најтрофејнија селекција у историји „женске Светске лиге“ ушла је у полуфинале тек након што је у петак домаћин Фајнал сикс турнира, Кина, избегла пораз од Холандије која није искористила - шест меч лопти!

        Овај поклон Холанђанки, Бразилке су ове суботе ујутру по нашем времену претвориле у преокрет у мечу са тимом Зорана Терзића, у којем је „нешто прорадило“ при резултату 12:17 у четвртом сету и, нажалост, „нешто стало“ при резултату 22:20 у истом сету.

        Серијом 10:3 у тренутку када је пораз већ могао да се „види“ на семафору, олимпијске вицешампионке наговестиле су да би у судару са 11-оструким освајачицама Светског гран прија могле да изборе пети сет и драму у Нанкингу доведу до врхунца, али је селектор Жозе Роберто Лагош Гимараеш затражио тајм-аут после којег је Моник одсервирала ас ударац и то је био почетак последњег у низу преокрета на мечу који је трајао сат и 52 минута.

        Фантастична Тијана Бошковић, која је уз много уложене енергије донела нашем тиму 32 поена (!?) уштопована је у наредном нападу, који је Бразил брзом контром претворио у изједначење 23:23, а онда наш тим заиста није имао ни среће, јер је један неконтролисан смеч Селен Пинто дотакао прст наше Јелене Стевановић.

        У наредном нападу, Бразилке су двојним блоком стигле до новог финала у којем ће имати прилику да освоје 12. титулу, а четврту у последњих пет сезона.

        У другом полуфиналу састаће се Кина и Италија, после чега ћемо сазнати име ривала нашег тима у борби за бронзу. Финале је у недељу у 14 часова уз још један директан пренос.

        Терзићеве изабранице оствариле су скор 9-3 ове сезоне у Светском гран прију, уз два пораза од Бразила, који смо у Турској 8. јула победили резултатом 3:0. На завршници у Кини, Србија је у Групи К1 победила и САД и Италију, али се неће борити за злато.

        Колико нису имале решења за Тијану Бошковић, која је освојила 24 поена нападом, пет блоком и три из сервиса, уз капитенски учинак Милене Рашић у најважнијим моментима првог и четвртог сета са 13 поена из темпа и два блоком, Бразилке су успеле да уштопују најефикаснију играчицу досадашњег тока турнира, Бранкицу Михајловић, коју су свеле на - за њене стандарде - симболичних девет поена из 22 напада. Статистички најлошија била је Бјанка Буша која се вероватно ни сама не сећа када је последњи пут из девет покушаја освојила нула поена на једном мечу. Стефана Вељковић имала је 70 одсто успешности са седам поена из десет напада.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари