Бакић: Сврха упада у РТС била је да лидери Савеза за Србију преузму протесте

„ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ЈЕ ДОБАР ГЛУМАЦ И – НИШТА ВИШЕ“

* Говорећи о Споразуму са народом који је опозиција понудила грађанима, социолог Јово БАКИЋ указао да то значи да опозција има спор са народом: „Они (лидери Савеза за Србију) су га потписали, траже и од народа да га потпише. Ту они признају да нису део народа, да са тим народом имају спор и да му нуде споразум како би се спор изгладио. Врло интересантна ситуација

_________________________________________________________________________

          СОЦИОЛОГ Јово Бакић изјавио је да су власт и опозиција у Србији два дела исте олигархије и оценио да то што је демонстрантима испред Председништва саопштено да је председник Србије Александар Вучић напустио зграду личи на договор, објавио је Блиц у издању од недеље, 24. марта.

          Бакић је у интервјуу за тај лист казао да је упад демонстраната у зграду Радио-телевизије Србије на протесту "Један од пет милиона" у суботу, 16. марта имао циљ да лидери Савеза за Србију преузму протесте.

          "До сада их није било нигде, сада су у првом плану", рекао је Бакић и додао да је непознат мотив лидера Двери Бошка Обрадовића да предводи тај упад.

          Према његовим речима у средства јавног информисања се улази ако имате "намеру да оружано преузмете власт".

          "Ако упадате на телевизију без икаквог циља, онда је то обична будалаштина", оценио је Бакић и додао да верује да је тај упад био спонтан, а не организован.

          Говорећи о Споразуму са народом који је опозиција понудила грађанима, Бакић је казао да то указује да опозција има спор са народом.

          "Они (лидери Савеза за Србију) су га потписали, траже и од народа да га потпише. Ту они признају да нису део народа, да са тим народом имају спор и да му нуде споразум како би се спор изгладио. Врло интересантна ситуација", рекао је он.

          Бакић је казао да је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић "добар глумац и ништа више", те да му не изгледају реално резултати појединих истраживања по којима та странка прелази цензус на евентуалним изборима.

          (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари