Немачка обавештајна служба одиграла кључну улогу у формирању УЧК

„ГЛОБАЛ РИСРЧ“: ОБУЧАВАЛИ ИХ У АЛБАНИЈИ САС, ЦИА И ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ

* Аутор текста Кит КЛАРЕНБЕРГ посебно апострофира британског пуковника Џејмса Лија Месура, који је у Сирији до пре неколико месеци водио хуманитарну организацију "Бели шљемови",

* На Косову и Метохији ратовали и муџахедини на челу са садашњим лидером Ал Каиде Аимом ал Завахиријем. Према истрази бившег тужиоца америчког Министарства правосуђа Џона Лофтуса, на КиМ су 1999-те били и балкански терористички ветерани Ал Мухајироун, Бакри Мухамед, Абу Хамза и Харун Рашид Асвата, кривци за напад на лондонски метро јула 2005.

___________________________________________________________________________

           НЕМАЧКИ новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка интернационала. Против Срба су ратовали муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, "десном руком" Бин Ладена.

           Терористичка интернационала ратовала је против српских снага на Косову и Метохији 1999. године, а у врху исламских терориста који су је предводили, налазила се и "десна рука" Бин Ладена Аим ал Завахири. Ове шокантне податке, у анализи за "Глобал рисрч", изнео је немачки новинар Кит Кларенберг, уочи обележавања две деценије од удара Ослободилачке војске Косова и НАТО-а на Кошаре, преносе "Новости".

           У застрашујућем тексту "Двадесет година од косовског рата" Кларенберг наводи да је немачка обавештајна служба била кључна за стварање терористичке ОВК на КиМ, као и да је имала најтачније податке о огромном богатству у српској покрајини.

           Међу најозлоглашенијим именима оних који су учествовали у рату на Косову и борили се против војске тадашње СРЈ, а потом починили злочине који су "окупали крвљу" Енглеску, Белгију, Израел, Француску и Сирију, наводи британског пуковника Џејмса Лија Месура, који је у Сирији до пре неколико месеци водио хуманитарну организацију "Бели шљемови", коју је званични Лондон задужио за распиривање рата на Блиском истоку.

           Помињући страну улогу у рату, новинар "Глобал рисрча" наводи да су војнике ОВК у Албанији обучавали специјалци ЦИА и Зелене беретке, као и да је британски САС био кључан за обуку терориста у Албанији.

           У Покрајину су "сасовци" упућивани на такозване оперативне пикнике, углавном да наводе авијацију.

           Аутор текста бележи и податак да су први њихови војници ушли на Косово 21. марта 1999.

           У тексту се наводи да је Завахири лично водио јединицу муџахедина на Косову 1999.

           Он је помогао у оснивању египатске милитантне групе Исламски џихад, а преузео је вођство Ал Каиде након убиства Осаме бин Ладена од стране америчких снага 2011. Пре тога су га често називали главним идеологом Ал Каиде. Неки верују да је он био "оперативни мозак" који је стајао иза напада на САД 11. септембра 2001. године.

Ал Завахири

           Међутим, Ал Каида није једина исламистичка група која је деловала на Косову.

           Позивајући се на податке из истраге бившег тужиоца америчког Министарства правосуђа Џона Лофтуса, Кларенберг у тексту наводи као балканске терористичке ветеране Ал Мухајироуна, Бакрија Мухамеда, Абу Хамзу и Харуна Рашида Асвата, кривце за напад на лондонски метро јула 2005.

           У исламистичкој групацији помиње се и Кан Шариф, који је учествовао у самоубилачком нападу у бару у Тел Авиву.

           Кларенберг износи тврдње и да се две деценије послије НАТО агресије западни наратив о разлозима напада на СР Југославију скроз распао. Он наводи да је јасно да Слободан Милошевић није никада имао идеју да прави "велику Србију" чистећи Албанце са Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари