„Новости“: Вучић припремио у име Србије одлучан и жесток одговор Бриселу

ОДРЕАГОВАЋЕ И НА ИЗЈАВУ П. СТАНА ДА ЈЕ СРБИЈА ЗБОГ РУСИЈЕ „ПОД ПРИСМОТРОМ ЕУ“

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић припремио је у име Србије одлучан и жесток одговор бриселској администрацији.

       Одговор ће саопштити јавности најкасније у року од 72 сата, преносе “Новости”.

       Према изворима тог листа, шеф државе је био шокиран и љут послије изјаве портпарола Европске уније Петера Стана, творца чувене синтагме о “одговорности обе стране” и у случајевима кад специјалци РОСУ пуцају на ненаоружане Србе на Косову и Метохији, који је наставио свој антисрпски дискурс поручујући нашој земљи да је “под присмотром ЕУ”, а све због потписивања бенигног Плана о консултацијама између министарстава спољних послова Србије и Русије који је недавно потписан у Њујорку.

       Портпарол Европске уније Петер Стано је дао изјаву поводом потписивања споразума Министарства спољних послова Србије о консултацијама са Министарством спољних послова Русије.

       “Живимо у временима када је Русија покренула нелегалну и нелегитимну инвазију на суверену земљу, на сусједну Украјину... Ако у овим околностима видимо да Министарство спољних послова Србије прихвата консултације, редовне консултације, с министарством спољних послова земље која чини злочиначку агресију, то представља врло јасан знак о њиховој намери да ојачају своје везе, да даље оснаже односе између Србије и Русије. А то јесте повод за озбиљна питања”, рекао је Стано.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари