Павић: Удар на Додика је наставак хибридног рата против Српске и покушај неке врсте врсте пуча

ОПТУЖНИЦА ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО И НАСРТАЈ НА ИНСТИТУЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СРАЧУНАТ НА ЊЕНО ГАШЕЊЕ

* Александар ПАВИЋ: Дошло је време да се Република Српска брани на исти начин како се бранила деведесетих година прошлог вијека, пошто су на сцени практично исти актери који су се вратили у Стејт департмент и који су тада водили поход против Срба за вријеме Клинтонове амдинстрације. Знамо да су то ти исти људи који су дошли да заврше посао. Једноставно, то не може другачије да се третира

______________________________________________________

           ПОЛИТИКОЛОГ Александар Павић, који је колумниста портала Све о Српској, рекао је да оптужница Тужилаштва БиХ против председника Републике Српске Милорада Додика због неизвршавања одлука Критијана Шмита представља наставак покушаја гашења Републике Српске и неку врста обојене револуције.

           Павић је оценио да је ово до сада најозбиљнији удар на институције Републике Српске и покушај њихово делегитимисања, преноси Срна.

           Према његовим речима, тиме што се америчка Амбасада у БиХ одмах огласила и подржала све, јасно показује чији је ту рукопис на делу.

           Павић истиче да је сада јако важно да сви српски политички актери са обе стане Дрине буду јединствени у одбрани Републике Српске и у непризнавању лажног високог представника и уопште покушаја гашења Републике Српске.

           Он је навео да сада председнику Додику и в.д. директора Службеног гласника Милош Лукић и свим институицијама Републике Српске треба пружити максималну подршку.

           - Треба једногласно осудити овај покушај, буквално, почетак операције промене власти у Републици Српској и нови вид, хајде да кажемо покушај пуча или неке врсте обојене револуције. Ово је део хибридног рата против Срба и специфично против Републике Српске -  упозорио је Павић.

           Једноставно, каже Павић, дошло је време да се Република Српска брани на исти начин како се бранила деведесетих година прошлог века, пошто су на сцени практично исти актери који су се вратили у Стејт департмент и који су тада водили поход против Срба за време Клинтонове амдинстрације.

           - Знамо да су то ти исти људи који су дошли да заврше посао. Једноставно, то не може другачије да се третира - нагласио је Павић.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари