Подгоричке „Вијести“: Вучић је по Мандића послао авион Владе Србије

ЛИДЕР ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА УПОЗОРИО ДА ЈЕ МОНТИРАНИ ПРОЦЕС УПЕРЕН ПРОТИВ ДФ И СРБА

* Андрија МАНДИЋ: „Сматрамо да непријатељ српског народа у Црној Гори не може бити пријатељ ниједном српском политичару, па у том контексту желимо да вас позовемо да са Ђукановићем и његовом кликом прекинете сваку врсту политичке комуникације

___________________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић позвао је једног од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрију Мандића на разговоре након пресуде у случају покушаја тероризма и по њега послао авион Владе Србије, пишу данас подгоричке „Вијести“.

           Њих двојица су, како је објављено, разговарали у Нишу, а из Нове српске демократије, чланице ДФ чији је Мандић председник, саопштено је да је он у разговору са Вучићем поновио да су "главна мета монтираног политичког процеса ДФ и српски народ у Црној Гори".

           "Сматрамо да непријатељ српског народа у Црној Гори не може бити пријатељ ниједном српском политичару, па у том контексту желимо да вас позовемо да са Ђукановићем и његовом кликом прекинете сваку врсту политичке комуникације", рекао је Мандић.

           Министар спољних послова Србије Ивица Дачић навео је да ће надлежни органи пажљиво проучити пресуду за "државни удар" у Црној Гори.

           Ово је прва званична реакција Србије на пресуду.

           "Не можемо да се мешамо у првостепену пресуду, али ту свакако има доста чудних ствари и надлежни органи Србије ће пажљиво проучити пресуду. Србија има обавезу да заштити и пружи помоћ сваком нашем грађанину и припадницима српског народа", рекао је Дачић јуче у изјави за подгорички портал Борба.

           Подгорички Виши суд је осудио Мандића и Кнежевића на по пет година затвора, а због тероризма у покушају и стварања криминалне организације’’ затворске казне добили су још осам држављана Србије и два припадника руске обавештајне службе. Једна српска држављанка осуђена је на условну казну затвора.

           Мандић је позвао и члана Председништва БиХ Милорада Додика да их подржи и да, како је рекао, одустане од заједничких фотографисања и да се дистанцира од Ђукановића "јер је он непријатељ српског народа".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари