Пренос преко Фејсбука изрицања пресуде Караџићу организовао нападач на Вучића у Поточарима

НИХАД АЛИЧКОВИЋ ЈЕ ПРИЈАТЕЉ НАСЕРА ОРИЋА И ОСНИВАЧ ЈЕ АНТИДЕЈТОНСКОГ ПОКРЕТА

         ЛИДЕР сарајевског Антидејтонског покрета Нихад Аличковић, који је у судницу у Хагу прошверцовао мобилни телефон и на Фејсбук профилу уживо преносио изрицање пресуде Радовану Караџићу, маркиран је као особа која је у јулу 2015. године у Поточарима, бацањем ципеле ка Александру Вучићу, дала миг за брутални јуриш на тадашњег премијера Србије, али због тога никада није приведен, пишу "Вечерње новости".

         Аличковић је у Хагу прије два дана, када је изречена пресуда првом председнику Републике Српске, испред суда раширио ратну заставу такозване Армије БиХ, а онда напао старијег мушкарца који је био огрнут српском заставом, претио му и вређао га.

         Листи наводи да је Аличковић пријатељ ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, као и да је у екстремним бошњачким круговима постао познат пре неколико година након покушаја линчовања Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.

         Антидејтонски покрет и Аличковић познати су и по паљењу институција током насилних протеста у Федерацији БиХ и узимању посланика за таоце.

         Уочи новогодишњих празника Аличковић је испред објекта Исламске заједнице у Дервенти уручивао "антидејтон пакетиће" бошњачкој деци, називајући их "газијама, херојима, малим златним љиљанима који одрастају у очувању своје вере и бошњаштва од нестанка на окупираном простору БиХ".

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари