Прес служба Кустурице: Код Емира у Румунији није нађено оружје већ полупразна кутија са 22 метка

РЕДИТЕЉ ИМА ДОЗВОЛУ ЗА ПИШТОЉ, А МЕТКЕ ЈЕ ЗАБОРАВИО У ТОРБИ ПРЕД ПУТ ЗА БУКУРЕШТ

           ПРЕС служба редитеља Емира Кустурице саопштила је да је он на аеродрому у Румунији заустављен јер је код себе имао 22 метка које је заборавио да извади из ручне торбе коју је понео са Мокре горе.

           То саопштење издато је поводом објаве на београдском порталу Телеграф да је Кустурица пре четири године ухапшен "са арсеналом оружја", што је служба Кустурице оценила или као недовољно познавање румунског језика, или "злураду природу уредника" тог портала.

           "Тачно је да је Кустурица, иначе пасионирани стрелац са уредно издатом дозволом за ношење пиштоља, заборавио да при поласку са Мокре Горе извади из ручне торбе кутију са 22 метка калибра 9 мм, а не 25 шаржера", пише у саопштењу.

           Додаје се да је направљен записник о пронађеном оружју, а да му је после тога дозвољен одлазак из те земље.

           "Две године након тога Кустурица је поново је гостовао у Румунији, а на ствар са полупразном кутијом са мецима је стављена тачка. Тако је, када је закон у питању, све отишло у заборав из којег је овај неспоразум и настао", закључује се у саопштењу.

           Портал Телеграф објавио је јуче вест како је код Кустурице пре четири године пронађено оружје када је приватним авионом путовао из Тивта у Букурешт, а да су то румунске власти чувале као најстрожу тајну.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари