Први Харадинајев комшија: Гледао сам како Рамуш убија командира Миодрага Отовића

РАМ ЈОЛАЈ: „ВИДЕО САМ КАКО ОТОВИЋ ПАДА, БИО САМ УДАЉЕН ПЕДЕСЕТАК МЕТАРА, РАМУШ ЈЕ ПОБЕГАО“

* Његов отац, Бинак Јолај, и син Мухарем су отети, као и његов други син, који је успео да побегне: „Тражили су га, као и мене, да нас одведу, али смо се скривали месец дана по шумама, а онда се докопали Берана

* Рам Јолај никада није сазнао судбину свог оца и сина, али према поузданим изворима, они су одведени у логор у Пискотама код Ђаковице, где су прошле године у масовној гробници "Бункер" пронађени посмртни остаци педесетак Срба

_____________________________________________________________________

        ПРВИ комшија Рамуша Харадинаја Рам Јолај потврдио је да је лично видео како Харадинај ликвидира српског полицајца због чега су му Харадинајеви људи отели оца и сина, а он морао да побегне са Косова и Метохије.

        После злочина терористичке ОВК над Србима од 24. марта 1998. године, командир полицијске станице у Рзнићу Миодраг Отовић је са још једним колегом дошао да ухапси Харадинаја, који је излетео из куће, пуцао на полицајце и убио Отовића.

        Јолај у изјави за "Вечерње новости" наводи да су он и његова породица све видели и да је због тога почео њихов прогон.

        „Видио сам Отовића како пада, био сам удаљен педесетак метара. Рамуш је потом побегао", рекао је Јолај.

        Рамин отац Бинак Јолај и син Мухарем су отети, као и његов други син, који је успео да побегне.

        "Тражили су га, као и мене, да нас одведу, али смо се скривали месец дана по шумама, а онда се докопали Берана. Тамо сам се предао вери и као дервиш тражио мир и опроштај за злочинце, бринући о снахи и шесторо деце сина Мухарема. У Глођане и на Космет, никад нисам смео да се вратим", рекао је Јолај.

        Он је још пре 15 година испричао своју причу репортеру "Новости" у Беранама, а затим и сведочио и у Хашком трибуналу.

        Био је један од ретких сведока који је посредством видео-линка, пре 12 година, изнео конкретне доказе против Рамуша Харадинаја.

        Остали сведоци су побијени, истиче лист.

        Рам Јолај никада није сазнао судбину свог оца и сина, али према поузданим изворима, они су одведени у логор у Пискотама код Ђаковице, где су прошле године у масовној гробници "Бункер" пронађени посмртни остаци педесетак Срба.

        Међу њима је и петочлана породица Шутаковић из Ђаковице - Недељко, његова супруга Дара и синови Радоман, Александар и Ђорђе.

        У току су анализе осталих посмртних остатака.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари