Тадић и Живковић би да се са својим странчицама врате у ДС

НАВОДНО СУ ПРЕГОВОРИ У РОКУ – ПРВО УЈЕДИЊЕЊЕ ПА ИЗБОР НОВОГ РУКОВОДСТВА

           СТРАНКЕ које су проистекле из Демократске странке могле би поново да се уједине са матицом, односно већина њих би могла да се стопи са ДС, пише "Блиц" позивајући се на своје изворе.

           "Разговори на ову тему трају већ неко време. О томе међусобно разговарају актуелни председник Зоран Лутовац, Борис Тадић, Душан Петровић и Зоран Живковић", пишу ове дневне новине.

           За сада нису утаначаеи детаљи који се тичу организације и поделе посла, али оно на чему би се инсистирало, а што је друкчије у односу на остатак опозиције, јесте инсистирање на европским интеграцијама.

           Након што би дошло до уједињења, била би одржана скупштина на којој би се бирало руководство, пише "Блиц".

           Тадић је, пише "Блиц" позивајући се на свој извор, спреман да не преузима функцију, док се остали за сада не изјашњавању о томе да ли би неко и коју страначку функцију преузео.

           Пајтић: На београдским изборима је савез

             ДС и неких бивших ДС неславно прошао

           БИВШИ председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је да грађани не разумеју идеју уједињавања ДС-а. Бирачи не разумеју или не сматрају превише озбиљним процес у коме се прво од велике странке праве мале странке, а онда се те све странке уједињавају, оценио је Пајтић у интервјуу за нови број Нове економије.

           Поводом најава да би лидери и странке настале од ДС могли поново да се уједине са том странком, Пајтић је оценио да се на "београдским изборима, када је савез ДС и неких бивших ДС неславно прошао, показало да грађани не разумеју ту идеју".

           "Нисам сигуран да је то идеја коју могу да разумеју грађани, нити мислим да је баш могућа", додао је Пајтић.

           Помињући Савез за Србију (СЗС), он је рекао да су његова асоцијација на тај савез Вук Јеремић, Драган Ђилас и Бошко Обрадовић.

           "То је искрен одговор. ДС јесте другачија странка, (лидер ДС Зоран) Лутовац је пристојан образован човек, али верујем да нема унутар странке неку акламативну подршку за било који јасан политички став", казао је Пајтић.

           Према његовим речима, ни он 2016. године није у странци имао подршку за бојкот и за многе друге своје поступке.

            То је разлика између лидерских странака и партија које имају демократску традицију. Такве партије са демократском традицијом могу да буду у ситуацији да председник странке може да има механизме и контролу изнутра, али и да буде председник странке а да нема механизме и контролу. То је усуд једне такве организације", закључио је Пајтић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари