Вукосављевић: Не размишљам да поднесем оставку због сукоба са Митровићем

ИЗЈАВУ АНЕ БРНАБИЋ НИЈЕ СХВАТИО КАО КРИТИКУ НА СВОЈ РАЧУН

          МИНИСТАР културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да и не размишља да поднесе оставку након сукоба са власником ТВ Пинк Жељком Митровићем око ријалити програма и коментара председнице Србије Ане Брнабић.

         "Изјаву председнице Владе Ане Брнабић нисам схватио као критику става Министарства културе и информисања и мог личног става да скаредним садржајима није место у медијима са националном фреквенцијом, што уосталом и стоји у Закону о електронским медијима", казао је Вукосављевић за данашњи "Курир".

         Додао је да о оставци не размишља, а да су повремено различито нијансирана размишљања чланова Владе у односу на одређене теме део уобичајеног колорита, а не ексклузивитет српске владе.

         Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и власник и генерални директор Пинк медија групе Жељко Митровић полемисали су протеклих дана о утицају ријалити програма на медијску сцену Србије, након које је министар најавио да више у тој расправи неће учествовати.

         Полемика Митровића и Вукосављевића почела је када се министар заложио за рестриктивније услове за емитовање ријалити програма и када је оценио да они негативно утичу на ментално стање нације због садржаја које промовишу.

         Премијерка Ана Брнабић казала је да су ријалити програми ствар надлежних регулаторних тела, а не владе, као и да је "ријалити програме у Србију увео Драган Ђилас, а не Жељко Митровић".

         Митровић је, у саопшењу објављеном на сајту Телевизије Пинк навео да му никада није било јасно због чега поједини министри "презиру и ниподаштавају сопствени народ" и оптужио Вукосављевћа да је "добио излив опере у мозак", али да то не значи да може да било кога фасцинира "елитистичко-херметизованом политиком".

         Вукосављевић је рекао да су престали да постоје сви разумни разлози за наставак "изнудјене полемике" Митровићем.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари