Баскија сумњичи Надала за утају пореза

Покренута истрага против другог тенисера света

* Надалове компаније су платиле порез у износу од 11,06 милиона евра, што је много мање од наводно пријављених 47,37 милиона евра прихода, али његов агент тврди да је све - чисто

* Надал је рођен у Манакору на Балеарима, где и данас живи, одбијајући да плаћа порез у некој од земаља са повољнијим пореским законима

         БАСКИЈА, (ФоНет) - Пореска управа у Баскији покренула је истрагу против другог тенисера света Рафаела Надала, који се сумњичи да је у тој шпанској покрајини утајио порез, док његов агент демантује да је тенисер избегавао законске обавезе.

         Надал је између 2005. и 2009. године основао неколико компанија у Баскији, с обзиром да су у тој покрајини важиле пореске олакшице које су подстицале развој привреде и предузетништва.

         Надалове компаније су наводно платиле порез у износу од 11,06 милиона евра, што је много мање од наводно пријављених 47,37 милиона евра прихода, преноси Ал Џазира.

         Надалов агент, Карлос Коста, објавио је саопштењу у којем одбацује инсинуације да су компаније у власништву Надала и сам тенисер избегавали законске обавезе.

         "Рафа је инсистирао да његова боравишна пријава буде у родном граду, чиме је потврдио своју преданост Шпанији и на терену и ван њега. Све пореске обавезе подмирене су на време", поручио је Коста.

         Надал је рођен у Манакору на Балеарима, где и данас живи, одбијајући да плаћа порез у некој од земаља са повољнијим пореским законима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари