Холивудска звезда Лајам Нисон из католицизма прелази у ислам

ПРЕМА ПИСАЊУ БРИТАНСКОГ ТАБЛОИДА САН

Лајам Нисон

  • Истамбул има 4.000 џамија, неке од њих су запањујуће и све то ме заиста натерало да почнем размишљати о томе да пређем на ислам. Позив на молитву догађа се пет пута дневно и прве седмице те излуђује, а затим једноставно уђе у твоју душу и то је најлепша ствар, рекао је Нисон

        ЛОНДОН,  (ФоНет) - Холивудска звезда Лајам Нисон изјавио је да размишља о напуштању католичке вере и преласку на ислам, пише британски таблоид Сан.

        Нисон је (59) је признао да је исламска молитва „ушла у његов дух“ док је снимао филм у Истамбулу.

        „Позив на молитву догађа се пет пута дневно и прве седмице те излуђује, а затим једноставно уђе у твоју душу и то је најлепша ствар.

        Истамбул има 4.000 џамија, неке од њих су запањујуће и све то ме заиста натерало да почнем размишљати о томе да пређем на ислам“, рекао је Нисон, наводи лист.

        Лајам је одрастао у Северној Ирској, као побожни католик, али је након смрти супруге Наташе Ричардсон, која је умрла у 45. години након несреће на скијању, почео да говори о изазовима у вери.

        „Одрастао сам у католичкој породици, али мислим да се сваки дан сви питамо, несвесно, шта чинимо на овој планети и чему све ово. Стално читам књиге о богу, односно о одсутности бога и атеизму“, говорио је Нисон након смрти супруге.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари