Кад ће се Вадим родити, не зна се, а ни да ли већ има 10 браће и сестара!

Француски медији шире трачеве о принови у породици Саркози

       ФРАНЦУСКИ информативни интернет-сајтови активно шире трач о рођењу детета у породици председника Француске Николе Саркозија које за сада не преносе озбиљни медији.

       Већ другу недељу заредом новинари дежурају испред клинике Ла Миет у Паризу где, према говоркањима, треба да се породи прва дама државе Карла Бруни Саркози. Прве информације о `срећном догаћају` за породицу француског председника појавиле су се после 3. октобра када се, према речима оца француског председника Пала Саркозија, очекивао порођај. Први који су овјавили вест о дуго очекиваној принови, били су корисници друштвене мреже Twitter.  Према тврдњи лист Gala, на Twitter-у се појављују вести да преседник већ има десеторо деце: дечака, девојчица и близанаца.

       Следећа сензација појавила се 7. октобра у белгијском листу De Standaard коју су цитирали и други медији. Позивајући се на саопштење француске радо станице Europe 1, овај лист је објавио да је Карла Бруни - Саркози већ родила на клиници Ла Миет.

       Извор ове информације како тврди лист Parisien, била је шала водитеља ове радиостанице. Завршавајући емисију он је изјавио да само што је, од лекара који се наводно у том тренутку налазио поред њега, "добио информацију да се Карли Бруни - Саркози на клиници појавио нови нос". Пошто је израз на француском језику "нови нос" (nouveau nez) сазвучан са "новорођенчетом" (nouveau-ne), неки медији су ову опаску схватили озбиљно.

       Такође је на радиостаници РТЛ 12. октобра у јутарњем програму саопштена новост из готово поузданог извора, "да је прва дама Француске постала мајка малог Вадима". Водитељка је истакла том приликом да "није проверавала информацију", али да је "информација потекла из Јелисејског дворца".

       Озбиљна издања и информативна агенције Франс Прес за сада се уздржавају од било каквих саопштења. Треба истаћи да је председничка администрација раније саопштила да у породици француског председника неће бити повећања броја чланова.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари