Карте за „Алијеву журку” продаване по 1000 долара

Луисвил слави 70. рођендан највећег боксера свих времена

         ЛУИСВИЛ, (ФоНет) - Бивши светски шампион у боксу у тешкој категорији Мухамед Али дошао је кући да прослави свој 70. рођендан, поводом кога ће у његовом родном граду Луисвилу бити организован низ свечаности и промоција његових хуманитарних активности.

         Главна рођенданска прослава за човека који је у многим светским анкетама проглашен за највећег спортисту 20. века биће у Центру за образовање и културу "Мухамеда Али".

         Присутни ће бити његови дугогодишњи пријатељи, укључујући тренера Анђела Дандија и бившег шампиона у тешкој категодији Ленокса Луиса.

         На прослави ће бити и рок певач Џон Меленкамп. Позвана су и три планинара која су била заробљена у Ирану, а за чије је ослобађање лобирао можда најистакнутији амерички муслиман.

         На приватној журки за коју су карте коштале 1000 долара, биће прикупљена средства за активност легата троструког светског шампиона, а биће то прилика и за подсећање на фантастичну каријеру Мухамеда Алија, укључујући и чувене борбе против Џо Фрејзера, Џорџа Формана и Сони Листона.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари