Мајка Елизабете II била кћерка француске куварице?

МЕЂУ БРИТАНЦИМА ПРАВИ ЗЕМЉОТРЕС ИЗАЗВАЛА КЊИГА
„КРАЉИЦА МАЈКА, НЕИСПРИЧАНА ПРИЧА О ELIZABETH BOWES LYON,
КОЈА ЈЕ ПОСТАЛА КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА, КРАЉИЦА МАЈКА”

Краљица Мајка и Елизабетa II

  • Аутор књиге Леди Кемпбел тврди да су Елизабет и и њен брат Дејвид деца Маргерите Родије, атрактивне и згодне Францускиње која је била куварица на родитељском имању St. Pauls Walden Bury. Односно, да је куварица Родије родила својим господарима двоје деце коју су толико прижељкивали након што су доктори забранили Сесилији трудноћу

        РАЗОТКРИВЕНА  је најстроже чувана тајна британске краљевске куће: Краљицу-мајку родила је француска куварица! То је, вероватно, и разлог што су мајку краљице Елизабете II цео живот називали Cookie, што може значити „мала куварица“.

        Тренутак испливавања „краљевске тајне“ не може бити незгоднији јер битанска краљевска породица у 2012. обележава два важна јубилеја: десету годишњицу смрти краљице Елизабете (Краљице-Мајке) и дијамантску свадбу Елизабете II.

      „Цунами“ је, иначе, изазвала опсежна био- графија „Краљица Мајка, неиспричана прича о Elizabeth Bowes Lyon, која је постала краљица Елизабета, Краљица Мајка”. Та књига ће се у британским књижарама наћи пре краја априла. Њен аутор је Џорџија Кемпбел, односно Леди Кемпбел, која и лансира (за Британце) шокантну теорију да је Краљица Мајка уствари кћи француске кухарице.

      „Чињеница је да краљевски и аристократски кругови већ деценијама знају да је Elizabeth Bowes Lyon кћерка 14. грофа од Стратхмореа и Кингхорнеа, али не и дете његове супруге Сесилије, баш као ни њезин млађи брат Дејвид, рођен две године после ње, у мају 1902.”, пише Lady Campbell. Малишане су у породици звали „мали Бењамини”, према библијској причи о Јосифовом брату оца и слушкиње. „Елизабет и Дејвид били су деца Маргерите Родије (Marguerite Rodiere), атрактивне и згодне Францускиње која је била куварица на родитељском имању St. Pauls Walden Bury. Она је родила својим господарима двоје деце које су толико прижељкивали након што су доктори забранили Сесилији трудноћу“ - написала је Леди Кемпбел.

        Њеној теорији већ су се супротставили бројни познаваоци историје краљевске породице, сматрајући је „заснованом на гласинама“.

        Кемпбелова најиндикативнијим сматра надимак Cookie, који је у краљевским круговима носила од раних двадесетих година прошлог века, када је постала супруга млађег сина краља Џорџа V. и краљице Мери, који ће касније - због братове абдикације - постати краљ Џорџ VI.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари