„Медени месец“ Кенедијевих за - 95 милиона долара

ПРОДАЈЕ СЕ ЧУВЕНА ВИЛА У БЕВЕРЛИ ХИЛСУ У КОЈОЈ СУ 1953.

ПРВЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ДАНЕ ПРОВЕЛИ ЏОН И ЖАКЛИНА КЕНЕДИ

  • Вила је саграђена 1925. године и сматра се једном од најскупљих некретнина у САД  у својој категорији. Има 6.500 квадратних метара „корисне површине“, односно - 29 спаваћих соба, 40 купатила, ноћни клуб и биоскоп. А подигнута је на плацу од хектар и по са два тениска терена, базеном дужине 22 метра и спољним протором за пријеме који може да прими 400 гостију

        ВИЛА у Беверли Хилсу у којој су 1953. године медени месец провели Џон и Жаклина Кенеди, смештена у елитном западном делу Лос Анђелеса, биће стављена на продају. Почетна цена биће - 95 милиона долара.

        Вила је саграђена 1925. године и сматра се једном од најскупљих некретнина у САД  у својој категорији.

        Није ни чудо. Јер, има 6.500 квадратних метара „корисне површине“, односно - 29 спаваћих соба, 40 купатила, ноћни клуб и биоскоп. А подигнута је на плацу од хектар и по са два тениска терена, базеном дужине 22 метра и спољним протором за пријеме који може да прими 400 гостију.

        Саграђена је у шпанско-италијанском стилу, а већина зидова је обложена теракотом.

        Вилу је пројектовао амерички архитекта Гордон Кауфман који је најпознатији по томе што је на реци Колорадо саградио чувену „Хуверову брану“.

        У вили је снимљено више сцена легендарног филма „Кум“, а њен најпознатији власник био је амерички краљ „жуте штампе“ Вилијем Херст.

        Садашњи власник је банкар Милтон Гец.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари