Србин Александар Џош Милеуснић одушевио Британце

ТИНЕЈЏЕР СРПСКОГ ПОРЕКЛА ОДУШЕВИО ЖИРИ

ТАКМИЧЕЊА „ПРВИ ГЛАС УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА“

Александар Џошуa Милеуснић

  • Одговарајући на питање водитеља - „На скали од 1 до 10, колико се осећате Србином? - Александар (Алекс) је узвратио: „Не осећам се Србином, већ сам Србин. Наравно, 10 на скали од 10“
  • Своје знање српског - на истој скали - оценио је са „3“, али је нагласио: „Београд је мој омиљени град. Волим српску културу, народ, храну. И наравно Београдски Beer Fest“

        БРИТАНАЦ српског порекла Алекс Џош одушевио је четворочлани жири „Првог гласа Уједињеног Краљевства”, али и целу тамошњу јавност, која је шоу пратила у ударном термину у суботу увече на BBC-у.

        Изводећи песму „I'm yours“, овај тинејџер најпре је привукао пажњу Вилијам Адамса, члана жирија и једног од оснивача „Black Eyed Peace”, који се из леђима окренутог положаја, у којем се жири иначе налази, први окренуо да види чији је тај чудесни глас.

        Иако врло нервозан, Алекс је након наступа ипак добио симпатије како публике, тако и чланова жирија, у којем су поред познатог репера седили и певачица Џеси Џеј, Дени О'Донохју и Том Џонс.

        Иначе, Алекс Џош је рођен као Александар Џош Милеуснић, 18. октобра, 1994. године. Он данас са родитељима живи у Хертфордшајру, а поносно истиче да је крсна слава његове породице Свети Никола. У кратком интервјуу о свом српском пореклу Алекс Џош каже се осврнуо и на своје уметничко име, објашњавајући како је дошао на ту идеју:

Александар на тамкичењу „First Voice”

        „Нема ту ништа посебно. Мој отац је Србин, а наше презиме се тешко изговара, тако да моје уметничко име заправо чини скраћени облик мог имена заједно са мојим средњим именом. Једноставно, тако је лакше”.

        На скали од 1 до 10 , колико се осећате Србином?

        - Не осећам се Србином, већ сам Србин. Наравно, 10 на скали од 10.

        Да ли слушаш српску музику?

        - Врло мало, углавном оно што мој отац пушта. Истина, волим српску народну музику, јер је реч о предивним песмама.

        Да ли сте били у Србији?

        - Да, у Београду, то је мој омиљени град. Волим српску културу, народ, храну. И наравно Београдски Beer Fest!

        На скали од 1 до 10, колико је добар или лош ваш српски језик?

        Па, негде око 3, углавном је реч о основној конверзацији. Наравно, отац ме доста учи, али све у своје време....

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари