Заплет почиње кад изненада умре члан локалног црквеног савета...

БРИТАНСКА КЊИЖЕВНИЦА ЏОАН РОУЛИНГ ИСПРИЧАЛА

ДЕТАЉЕ СВОГ ЦРНОХУМОРНОГ РОМАНА ЗА ОДРАСЛЕ

  • Џоан Роулинг, четрдесетшестогодишња мајка троје деце, најбогатији је писац у Великој Британији. Према различитим изворима, њена имовина је између 800 милиона и 1 милијарде долара, што значи да је богатија од британске краљице Елизабете II и да улази у најужи круг најбогатијих жена Уједињеног Краљевства

         БРИТАНСКА књижевница Џоан Роулинг - литерарна „мама“ Харија Потера - објавила је назив и датум изласка свог новог романа који је намењен одраслим читаоцима, над којим већ дуже време ради, објавили су британски медији.

         Књига која ће бити у жанру „црнохуморне комедије“ имаће назив Неочекивани конкурс. Тачан садржај романа Роулинг није открила, али је рекла да ће се радња дешавати у измишљеном енглеском граду Пегфорд и да она неће бити „идилична како се то може учинити на први поглед“.

         На основу података листа The Daily Telegraph, радња ће се вртити око избора у локални црквени савет чији је члан изненада умро.

         Издавачке куће Little, Brown & Co, које објављују књигу, саопштиле су да ће роман изаћи 27. септембра у папирном и електронском облику у читавом свету.

         Џоан Роулинг, четрдесетшестогодишња мајка троје деце, најбогатији је писац у Великој Британији. Према различитим изворима, њена имовина је између 800 милиона и 1 милијарде долара, што значи да је богатија од британске краљице Елизабете II и да улази у најужи круг најбогатијих жена Уједињеног Краљевства.

         Књижевница активно улаже новац у добротворне и друштвено-политичке сврхе.

         Серија од седам романа Роулингове о Хари Потеру, који су објављивани у периоду 1997-2007. године, штампана је у укупном тиражу од 400 милиона примерака и преведена на 65 светских језика.

         Прошле године је на малим екранима приказана последња екренизација „потерианаца“, а сама Роулинг је својим обожаваоцима понудила он лајн пројекат Pottermore заснован на основним деловима књиге и необјављеним епизодама.

         „Бренд Хари Потер“ тренутно на тржишту вреди 7 милијарди фунти стерлинга.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари