Амерички телеканал NBC тврди да је Бајден Нетањахуа три пута назвао „наказом“

ПРЕДСЕДНИК САД ИЗРАЕЛСКОГ ПРЕМИЈЕРА СМАТРА ГЛАВНИМ ПРОТИВНИКОМ ПРОМЕНЕ ВОЈНЕ ТАКТИКЕ ПРЕМА ГАЗИ

Џо Бајден и Бењамин Нетањаху

* The Washington Post: Бајденова администрација више не сматра Нетањахуа за продуктивног партнера на кога се може утицати, сам Бајден је приватно чак близу раскида са њим

_____________________________________________________

         АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден назвао је израелског премијера Бењамина Нетањахуа главном препреком да Израел промени војну тактику у Појасу Газе.

         Претходно је пробајденовски The Washington Post, позивајући се на сопствене изворе, објавио да Бајденова администрација више не сматра Нетањахуа за продуктивног партнера на кога се може утицати, а да је сам Бајден приватно чак близу раскида са њим.

         Утицајна либерална телевизија NBC на исту тему је, тврдећи да је то проверила код „пет личности које су са тим упознате“, додала:

         „Председник Џо Бајден је изразио фрустрацију у недавним приватним разговорима због неуспеха својих настојања да убеди Израел да промени војну тактику у Гази и идентификовао је премијера Нетањахуа као главну препреку“.

         Навела је да је Бајден покушавао да убеди Израел да пристане на прекид ватре, али да то омета Нетањаху који сам „жестоко критикује” америчког председника.

         Посебно је нагласила да је Бајден недавно говорио о Нетањахуу у приватним разговорима са „изненађујућом отвореношћу“:

         „Говорио је омаловажавајуће као о `типу' који му није по вољи. Бајден је израелског премијера последња три пута чак назвао `наказом`.

          Званични представник Савета за националну безбедност САД, међутим, тврди да Бајден и Бењамин Нетањаху, који се познају више  деценија, „одржавају међусобне односе поштовања и у јавној и у приватној сфери“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари