Бајден уверава Американце да им проблеми банака неће `појести` уштеђевине

ПОСЛЕ ОБРАЋАЊА НАЦИЈИ – ОДБИО ДА ОДГОВАРА НА НОВИНАРСКА ПИТАЊА

* Пре два дана - 11. марта – грађани САД су сазнали за банкрот Silicon Valley Bank. Након што је извршила неуспешну операцију са хартијама од вредности, после чега су њени депоненти су почели да панично повлаче новац са својих рачуна. Америчке власти су објавиле да не размишљају о куповини Silicon Valley Bank

_________________________________________________________

          ЏO Бајден је покушао да убеди Американце да могу да буду сигурни у безбедност банкарског система земље.

          „Ваши депозити ће вам бити бити на располагању када вам затребају“, рекао је у наступу који је директно преносила Бела кућа.

          Бајден је обећао да ће тражити од Конгреса САД и „банкарских регулатора да пооштре правила о банкама и смање ризик од нових банкротстава“. И обећао:

          „Амерички порески обвезници неће трпети губитке због банкрота!“

          Председник САД је после одбио да одговара на питања новинара.

          Пре два дана - 11. марта – грађани САД су сазнали за банкрот Silicon Valley Bank. Након што је извршила неуспешну операцију са хартијама од вредности, после чега су њени депоненти су почели да панично повлаче новац са својих рачуна.

          Дан раније је амерички интернет лист AxiosА објавио да ће се Бајденова администрација ускоро суочити са кризом у банкарском систему.

          Америчке власти су објавиле да не размишљају о куповини Silicon Valley Bank.

           Министар финансија Џенет Јелен напоменула је да је тренутна ситуација другачија од финансијске кризе из 2008. године, када је влада спасила многе банке да би заштитила економију земље.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари