Блумберг оптужио противнике Волстрита да митинзима дестабилизују сам Њујорк

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЊУЈОРКА КРИТИКОВАО ДЕМОНСТРАНТЕ

ПРОТИВ „ФИНАНСИЈСКОГ ТЕРОРИЗМА“,

А СОРОШ ИЗЈАВИО ДА ИХ РАЗУМЕ

                                                                           «Заузмимо Волстрит»                                                                        

  • Један од вођа акције «Заузмимо Волстрит», Тајлер Комбелик, поручио Блумбергу: «Ви не представљате све Њујорчане. Нас су већ хиљаде и хиљаде на улицама. Ви уопште још не схватате да смо ми већ покрет!»
  • Промућурни и лукави Џорџ Сорош, који види даље од Блумберга и сличних, јавно рекао да «саосећа са демонстрантима који протестима исказују незадовољство због похлепе мултинационалних компанија»
  • ФАКТИ: Сорош све ово рекао дајући „поклон” од 40 милиона долара за разноразне развојне пројекте у тзв. подсахарској Африци. Замислите случајност: баш тамо где се НАТО намерачио, јурећи за либијским и алжирским конвојима путем Нигера, да ракетама прошири зону под контролом Запада

        ГРАДOНАЧЕЛНИК Њујорка Мајкл Блумберг критиковао је демонтранте који већ три недеље у самом центру велеграда протестују против «финансијског тероризма» сопствене државе под паролама «Заузмимо Волстрит». Оптужио их је да подривају стабилност финансијског сектора и самог Њујорка.

        Вероватно имајући у виду да је сам изјављивао да има «симпатије за неке захтеве демонстраната», а да је у Њујорку број незадовољних порастао већ толико дса су могли да напуне Парк Вашингтон сквер, Блумберг је своју критику изоштрио овако: «Демонстрације већ постају контрапродуктивне јер наносе штету економији града. Демонстранти покушавају да узму посао људима у финансијском сектору града, а финансијски сектор представља знатан део економије Њујорка. Ако воако настави, нећемо имати одакле да исплаћујемо зараде градским чиновницима и онима који чисте наше паркове и улице.»

        Један од вођа акције «Заузмимо Волстрит», Тајлер Комбелик, поручио је Блумбергу: «Ви не представљате све Њујорчане. Нас су већ хиљаде и хиљаде на улицама. Ви уопште још не схватате да смо ми већ покрет!»

        Међу демонстрантима, чија је «главна база Заноти-парк који је преко пута Волстрита, највише је младих, а амерички медији све више се баве нјиховим акцијама и паролама. То је, да подсетимо, промућурног и лукавог Џорџа Сороша, који види даље од Блумберга и сличних, да јавно каже како он «саосећа са демонстрантима који протестима исказују незадовољство због похлепе мултинационалних компанија». Па још, на конференцији за новинаре у седишту УН, подвукао како  «разуме фрустрације власника малих предузећа, који због актуелне кризе имају, поред осталог, повећане трошкове коришћења кредитних картица».

        Подсетимо, такође, да је британски Би-Би-Си са те Сорошеве прес-конференције пренео: да је он, одговарајући на питања новинара, изјавио: „Одлука да се банкама не даје инјекција капитала већ да их, у ствари, ослободе лоше активе и да им се онда дозволи да из рупе излазе зарађујући – е, то банкама оставља могућност за амортизујуће профите (bumper profits) а самим тим им се дозвољава и да плаћају амортизујуће бонусе.”

        Повод за Сорошеву конференцију за штампу  био је, према Би-Би-Си, „поклон” од 40 милиона долара за разноразне развојне пројекте у тзв. подсахарској Африци. Замислите случајност: баш тамо где се НАТО у последње време намерачио, јурећи за либијским и алжирским конвојима путем Нигера, да прошири зону под контролом Запада.

        У овом последњем налету глобалне „филантропије“, Сорошу – опет „случајно“! - помаже и директор тзв. Института за Земљу (Earth Institute) при Колумбијском универзитету, нобеловац Џефри Сакс који је од Сороша добио 27,4 милиона долара од којих је, ваља напоменути, преко 20 милиона у кредиту.

        Пројекат двојца Сорош-Сакс носи бомбастичан назив „Миленијумска села” (Millennium Villages Project) и већ је добио атест неколиких агенција  Уједињених нација увек гладних новца којима су САД и даље највећи дужник.

        Програм „покрива” 500.000 становника из 10 земаља јужно од Сахаре.

        „Усхићени смо”, преноси АП изјаву Џефрија Сакса, „рапидним достигнућима која постижу заједнице Миленијумских села у својој борби против сиромаштва, глади и болести”.

        Сакс је - опет „сасвим случајно” - специјални саветник генералног секретара Уједињених нација Бан Ки-Муна.

        Ето, дакле: како Волстрит (Волстрит, НАТО, Сорош, Блумберг, Сакс, Бан...) „миленијумским селима“ анестезира своје жртве...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари