ДЕМПСИ: Биће потребне милијарде долара да санирамо штету коју нам је Сноуден нанео

ПРВИ ГЕНЕРАЛ САД ОТКРИО ДА ЋЕ СПЕЦИЈАЛНА КОМИСИЈА ЈОШ ДВЕ ГОДИНЕ МОРАТИ ДА ИДЕ ТРАГОМ БИВШЕГ АГЕНТА NSA И CIA

Мартин Демпси

          ШЕФ комитета начелника штабова Оружаних снага САД - генерал Мартин Демпси - рекао је у Конгресу да је бивши сарадник NSA и CIA Едвард Сноуден, који је раскринкао мноструозне размере америчке електронске шпијунаже, „нанео милијарде долара штете националној безбедности“.

          Демпси је при том нагласио: да је то само приближна процена јер ће димензије онога што је Сноуден урадио бити могуће определити тек кад заврши рад специјална комисија експерата, која све истражује, а то ће бити - кроз приближно две године.

          „И те две године, нагласио је Демпси, договре о правим димензијама проблема. Зато подозревам да ћемо на ликвидацију штете коју је Сноуден нанео националној безбедности морати да потрошимо милијарде долара“.

          Стручњаци Пентагона раније су објавили да је Сноуден „украо“ око 1,7 милиона тајних докумената који се не тичу само функционисања америчких шпијунаских служби, него и свих родова армије САД.

          Сноуден је радио у центру NSA на Хавајима. Један једини месец 2012. године, али му је то било - сасвим довољно.

          Из NSA за целу њену историју - а основана је 1952. -није „исцурило“ толико тајни и докумената највишег степена поверљивости.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари