Европљани морају заборавити плаже ако желе да извуку еврозону из амбиса

ДИРЕКТОР КИНЕСКОГ ДРЖАВНОГ ТЕЛА

ЗА СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

  • Европи једино може помоћи промена застарелог радног законодавства које подстиче лењост и промена система социјалне заштите, оценио је Јин Лијун

        ЛОНДОН, (ФоНет) - Директор кинеског државног тела, задуженог за стране инвестиције, Јин Лијун, изјавио је „Европљани треба да престану са уживањима на плажама, да раде више, ако желе извући еврозону из спирале пада.

        Европи једино може помоћи промена застарелог радног законодавства које подстиче лењост и промена система социјалне заштите, оценио је он.

        „Европљани треба да престану са уживањима на плажама и да раде више, ако желе извући еврозону из спирале пада“, рекао је Јин, пише Дејли мејл.

        Он је рекао да се Европљани превише ослањају на државне поклоне и треба да престану да траже спољне изворе за борбу против кредитне кризе која прети евру.

        „Радно законодавство је застарело. Ти закони подстичу лењост и индолентност уместо тешког рада. Радници нису уопште мотивисани“, рекао је Јин.

        Он је такође оценио да систем социјалне помоћи не подстиче незапослене раднике да траже посао.

        „На пример, зашто радници у неким државама еврозоне морају радити до 65. године или чак и дуже, док су у неким другим већ са 55 „срећно пензионисани“ и излежавају се по плажама.

        То је неправедно“, закључио је Јин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари