БИСКУП БОГОВИЋ: „Осјећамо се осуђенима као народ”

ПРОТЕСТ ХРВАТА У ХАГУ ПРОТИВ ПРЕСУДА ГОТОВИНИ И МАРКАЧУ И „УДРУЖЕНОГ ЗЛОЧИНАЧКОГ ПОДУХВАТА”

  • На главном градском тргу Плеину окупило се неколико стотина Хрвата који су допутовали на скуп под називом "Правда је изгубила равнотежу" у организацији Хрватског светског конгреса из Хрватске

  • Учесници протеста су дизали црвене картоне које су симболично показали Хашком суду

     ХАГ, (ФоНет) - Неколико стотина Хрвата протестовало је у Хагу због пресуда Трибунала хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу и оцене акције Олуја као "удруженог злочиначког подухвата".

     На главном градском тргу Плеину окупило се неколико стотина Хрвата, који су допутовали на скуп под називом "Правда је изгубила равнотежу" у организацији Хрватског светског конгреса из Хрватске.

     Молитву Хвата из Хрватске и дијаспоре, Холандије, Немачке, Белгије, Аустрије и Швајцарске, водио је госпићко-сењски бискуп Миле Боговић.

     "Овдје стојимо с осјећајем да нисмо обрањени, него неоправдано, чак и неправедно оптужени. Не само наши оптуженици и осуђеници, него и ми као народ, осјећамо се осуђеним", рекао је бискуп.

     Међу демонстрантима је био и ратни командант одбране Шкабрње Марко Миљенић.

     "Срамота је што међународна заједница и Хашки суд не осуђују праве кривце, него блате хероје нашег Домовинског рата, који умјесто да владају у земљи за коју су се борили, сада сједе у затвору. Ми смо имали право да ослободимо своју земљу и нико нам га не може одузети", рекао је Миљенић.

     Учесници протеста су дизали црвене картоне које су симболично показали Хашком суду, преноси Радио Слободна Европа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари