Иран добио космички радар дугог домета

КВАРЕ СЕ РАТНИ ПЛАНОВИ САД И ИЗРАЕЛА

     ИСЛАМСКА Република Иран је успешно пројектовала и произвела радарски систем дугог домета домаће производње, јавила је телевизија Прес ТВ.

     Овај модерни систем може детектовати, пресретати, чак и уништавати летилице опремљене системима са радарским пресеком (RCS), крстареће ракете као и стратешке летелице дугог домета, изјавио је командант ПВО базе Хатам ол-Анбија, бригадни генерал Фарзад Есмаили у среду 8. септембра.

     Он је додао да ирански космички радар може детектовати објекте у распону од неколико хиљада километара и да ће се у блиској будућности `уклопити` у национални ПВО систем, јавила је иранска телевизија.

     Ирански командант је подвукао да Исламска Република Иран помно надзире и најтананије потезе других земаља у овој области.

     Хатам ол-Анбија ПВО база је главна база за лоцирање и уништавање летелица које настоје да изврше агресију против земље, рекао је Есмаили.

     Сједињене Америчке Државе и Израел су неколико пута претиле Техерану „опцијом“ војног удара за који оправдање покушава наћи у исконструисаним теоријама да ирански нуклеарни програм „скрива војну агенду“, каже се у прилогу Прес ТВ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари