Иран радио на атомској бомби до 2003. а уопште није искључено да ради и данас

(НЕ)ОЧЕКИВАНИ ИЗВЕШТАЈ МАГАТЕ КОЈИ ЋЕ

ЗАДОВОЉИТИ САД, ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ И ИЗРАЕЛ

Јукио Амано

  • Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, упозорио је и Израел, и САД и Велику Британију да би напад на Иран представљао „велику грешку“

        ИРАН је - како је саопштила Међународна организација за атомску енергију (МАГАТЕ) - све до 2003, године радио на производњи сопствене атомске бомбе, а могуће је да на том ради и данас.

        „Агенија веома забринута због могућег војног аспекта итанског атомског програма. Исламска Република Иран је радила на атомском оружју, стварајући услове и за научно-истраживачке радове на том плану и за потребна тестирања. Неке од од ових активности можда нису прекидане све до данас“, наглашава се у „иранском извештају“ МАГАТЕ.

        Извештај је потписао шеф ове организације - Јапанац Јукио Амано. Остаје да се види да ли је МАГАТЕ  попустио под притиском Вашингтона, Лондона и Тел Авива и у документ укључио (по Техеран наводно компромитујуће) делове тајних извештаја њихових специјалних служби.

        Израелски листови су претходних дана писали да Бењамин Нетанијаху убеђује своје кључне министре да дају сагласност за авио и ракетне ударе по иранским атомским и војним објектима.

        Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, упозорио је и Израел, и САД и Велику Британију да би напад на Иран представљао „велику грешку“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари