Италијански новинар Ларис Гајсер не одустаје од рушења владе Зорана Заева

ШИПТАРСКИ ПОРТАЛ „ФЛАКА“ ТВРДИ ДА ЋЕ ВД ПРЕМИЈЕРА ПОСТАТИ ОЛИВЕР СПАСОВСКИ

Лорис Гасјер

* ФАКТИ: Ако је ово реално, неизбежно је питање: ко стоји иза Лариса Гајсера? не укључују се без одобрења „одозго“ новинари НАТО-земље у унутаршње битке треће земље која је на путу ка западној војној алијанси. Није Зоран Заев дошао на власт зато што га је Македонија већински хтела! Неће они чија је НАТО  батина дозволити ни да га македонска већина сруши!

_________________________________________________________________

        ЛАРИС Гајсер, новинар италијанског листа "Истина" (La Verita) који је иначе Словенац, најавио је да ће изнети нове чињенице о случају "Рекет", који потреса Северну Македонију, док истовремено македонски портал "Пламен" ( Флака) пише да би премијер Зоран Заев могао данас или наредних дана да поднесе оставку на ту функцију.

        Шиптарски портал, који пише и на македонском, наводи, позивајући се на добро обавештене изворе из владајуће СДСМ-у, да би Заев могао да поднесе оставку, а да га на тој позицији замени министар унутрашњих послова Оливер Спасовски.

        Ниједан други македонски медиј не спомиње такву могућност.

        "Постоји могућност да Зоран Заев поднесе оставку данас или у наредним данима и да формира техничку владу са Оливером Спасовским као премијером, а избори да буду одржани у новембру 2020. године након пописа становништва", цитира "Пламен" извор из странке премијера Заева.

        Наводи се да овај корак подразумијева формирање техничке владе по "пржинском моделу", која ће земљу припремити за парламентарне изборе.

        Портал наводи да би овај потез Заева могао да уследи након објављивања видео снимака италијанских медија о рекету против бизнисмена Орцеа Камчева.

        Гајсер је, наиме, на свом Фејсбук профилу јуче објавио да ће нове чињенице саопштити данас током гостовања на Радио Каподистрија.

        "Македонијо! Сутра, 13. августа у 11 сати, на Радију Каподистрија! У средишту нове чињенице директно из студија", навео је Гајсер.

        Он је у три наставка објавио видео и аудио снимке о рекету од 1,5 милиона евра, који је за пуштање из кућног притвора платио македонски бизнисмен Јордан Орце Камчев, а у који је умешана македонска специјална тужитељка Катица Јанева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари