ЈЕРМЕНСКИ ПРЕМИЈЕР: Међу демонстрантима су се појавиле снаге које дестабилизују земљу

ПОЛИЦИЈА ДОВЕЛА ПОЈАЧАЊА И ТВРДИ ДА НЕКИ ДЕМОНСТРАНТИ ПРИ СЕБИ ИМАЈУ ЕКСПЛОЗИВ

  • Ситуација на Баграмјановом булевару је запаљива. Ту још „стоји” неколико хиљада најрадикалнијих младих мушкараца, а умало није „експлодирала” кад је полиција ухапсила Арама Акопјана (22) који је преко мегафона позивао на „оружану акцију”

         ЈЕРМЕНСКИ премијер Овик Абрамјан саопштио је ноћас оно што се могло очекивати: „На централној улици Јеревана, Булевару маршала Баграмјана, међу учесницима протеста појавиле су се снаге које не интересује поскупљење струје, већ дестабилизација ситуације у земљи”.

         Абрамјан је истовремено подвукао: „Ти људи хушкају учеснике протеста на конфронтацију. Зато позивам окупљене у центру Јеревана да не заоштравају ситуацију и да се уздржавају од антиуставних дејстава и провокација против полиције”.

         Између најрадикалнијих демонстраната и полиције – попут живог зида који пречава судар – поставила се група посланика јерменског парламента. Међутим, ради се о опозиционим посланицима који на тај начин спречавају полицију да очисти булевар од демонстраната.

         Друга велика група учесника протеста окупљена је на Тргу слободе, испред јерменске Опере. Та група, на челу са лидером удружења „Стоп пљачки” Вагиком Шушањаном, предлаже прекид протеста и деблокирање булевара. Сам Шушањан је објаснио: „Не желимо да учествујемо у бесмисленој авантури. Ми немамо политичке захтеве. Желимо да по сваку цену избегнемо крвопролиће”.

         Шушањан је део радикалних демонстраната који су остали на булевару назвао провокаторима.

         Ситуација на Баграмјановом булевару је запаљива. Ту још „стоји” неколико хиљада младих мушкараца, а умало није „експлодирала” кад је полиција ухапсила демонстранта (Арама Акопјана, 22) који је преко мегафона позивао на „оружану акцију”.

         Полиција тврди да су неки демонстранти са собом донели експлозив.

         Пред поноћ је полиција добила појачања, а појавила се и јерменска жандармерија.

         У видном пољу демонстраната је и један водени топ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари