Ново заоштравање у Јеревану: Отпораши снајпером убили полицајца удаљеног до 400 метара

ВЕРОВАТНО СЛЕДИ НАПАД СПЕЦИЈАЛАЦА НА БАЗУ ПОЛИЦИЈСКОГ ПУКА КОЈУ ОД 17. ЈУЛА ДРЖЕ „АМЕРИ“

       У ЈЕРЕВАНУ су - као и на кијевском Мајдану 2014-те -почели да „раде“ снајперисти под америчком контролом.

        Само што је истакао ултиматум државне безбедности Јерменије 30-ци наоружаних отпораша да положе оружје ако не желе да буду ликвидирани - снајпериста је из опкољене базе полицијског пука, коју оружано крило Фронта јавног спаса Нова Јерменија држи од 17 јула, убио једног полицајца.

        Како је саопштио портпарол јерменске полиције Ашот Агароњан, убиство није могло да буде случајно, Јер, убијени полицајац - Јура Тепаносјан - био је од базе удаљен безмало 400 метара.

        „Тепаносјан је имао само 30 година, а убијен је - метком у главу. Иза њега је остало троје мале деце. То је већ друго убиство полицајца које су починили припадници опкољене групе. Приликом упада у базу убили сз заменика командира полицијског пука Артура Ванојана“ - указао је Агароњан.

 

        Опкољени отпораши тренутно као таоце држе два лекара и једног медицинског брата. „Екипу“ која је дошла да помогне двојици рањених међу нападачима.

        Ново убиство полицајца вероватно је знак да је група добила малог да се не предаје, а то значи да ће уследити антитерористичка операција.

        Сасвим је могуће већ ноћас.

        Тешко да ће је одложити и чињеница да отпораши имају нове таоце.

        Јерменски отпораши - иза којих стоје амерички агенти и амбасада у Јеревану - све до снајперског пуцња су тражили ослобађање из притвора свог вође Жираира Сефилијана и оставку шефа државе Сержа Саргсјана.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари