Учесници протеста у Јеревану извиждали заставе Европске уније

ДОНЕО ИХ БИВШИ ДИСИДЕНТ, АЛИ МУ ОБЈАШЊЕНО: ОВО НЕМА ВЕЗЕ НИ СА ЕУ НИ СА РУСИЈОМ

          ИЗГЛЕДА  да водећу улогу у јереванском протесту преузимају снаге које су против његове политизације.

         Могло би се рећи и да је почела трећа фаза протеста.

         Прву је предводило удружење „Стоп пљачки” које је своје активисте и симпатизере одвело са Булевара маршала Баграмјана на суседни Трг слободе – чим је постало јасно да су у први план почеле да се пробијају снаге које су желеле да се протест претвори у „јеревански Мајдан”.

         То „прерастање”, иза којег је стајала амбасада САД, трајало је претходна четири дана, али није стигло до „мајдана”. Вероватно зато што у Јерменији има недовољно русофобије и што међу демонстрантима доминирају они који желе да се боре само против поскупљења струје.

         Руководство митинга ноћас је, наиме, објавило да се учесници протеста неће разилазити зато што нису испуњени њихови захтеви: враћање цене струје „на старо”, позивање на одговорност оних у полицији који су одговорни што је према демонстрантима пре неколико дана била примењена сила.

         Учесници митинга су – што је ба индикативно – сами присилили бившег совјетског дисидента – лидера Покрета за национално самоопредељење Парујра Ајрикјана и његове присталице да напусте њихов митинг зато што су на њег дошли са заставама Европске уније!

         Овај заокрет један од кључних координатора протеста, Давид Санасарјан, објаснио носиоцима застава ЕУ: „Ово је митинг против поскупљења струје. Ово нема никакве везе ни са ЕУ ни са Русијом”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари