Кршљанин: Успон Русије и Кине је крај светског предаторског система „колективног Запада“

ОКРУГЛИ СТО ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ СА УЧЕСНИЦИМА ИЗ ФРАНЦУСКЕ, НЕМАЧКЕ, БУГАРСКЕ, МОЛДАВИЈЕ И СРБИЈЕ

* Ми у Југославији и Србији смо 90-их пролазили кроз све ово кроз шта сада пролазе Русија и Украјина – и разбијање велике државе, и коришћење фашиста и терориста, и стварање унутрашњих сукоба, и ускраћивање права својима у новим државама, и санкције, и медијску сатанизацију, и лажне трибунале, и „прокси“, па чак и прави рат са НАТО

* И ми смо такође помагали својим народним републикама. Највећа од њих – Република Српска, опстала је до данас. Ми једино нисмо имали снаге да покренемо специјалну војну операцију да бисмо предупредили агресију НАТО

___________________________________________________________

       ПОВОДОМ обраћања партије Јединствена Русија друштвеним организацијама Европе, везаним за историјску позадину и садашња збивања у Украјини, као и за потребу дијалога и равноправне сарадње у условима недељивости европске безбедности и немешања у унутрашње ствари - организован је 12. маја онлајн округли сто Јединствене Русије са представницима друштвеног живота Француске, Немачке, Бугарске, Молдавије и Србије.

       Србију су представљали Владимир Кршљанин и Драган Станојевић, а округли сто је водио сенатор и високи функционер Јединствене Русије Андреј Климов.

       Учесници су подржали иницијативу за развој дијалога у Европи и изнели своја виђења путева за превазилажење садашње глобалне политичке кризе и обнове мира, безбедности и сарадње у Европи.

       Високо оценили улогу Србије, као једине истински неутралне земље у Европи, а подржали су и бугарски предлог за стварање међународног покрета русофила.

       У наставку доносимо излагање Владимира Кршљанина на округлом столу.

       «Амбасадор сам већ 24 године, а сада сам на дужности вишег саветника у МСП Србије. На челу сам друштвене организације Покрет за Србију, потпредседник сам Међународне словенске академије, члан президијума Светског савеза слободних мислилаца и секретар Међународног комитета „Слободан Милошевић“.

       Иако постоје разлике и у квалитету и у квантитету, ипак се може рећи да смо ми у Југославији и Србији 90-их пролазили кроз све оно кроз шта сада пролазе Русија и Украјина – и разбијање велике државе, и коришћење фашиста и терориста, и стварање унутрашњих сукоба, и ускраћивање права својима у новим државама, и санкције, и медијску сатанизацију, и лажне трибунале, и „прокси“, па чак и прави рат са НАТО.

       И ми смо такође помагали својим народним републикама. Највећа од њих – Република Српска, опстала је до данас. Ми једино нисмо имали снаге да покренемо специјалну војну операцију да бисмо предупредили агресију НАТО.

Андреј Климов

       Русија и Кина су наши савезници, ствараоци Новог света. То што су оне постале водећа војно-политичка и водећа економска сила, дало је целом свету наду у бољу будућност. Али, то је значило и крај светског предаторског система „колективног Запада“. И зато се догодио очајнички покушај да се сачува, макар привремено, доминација лажова, лопова и убица, уз помоћ „пројекта Украјина“ и уз отварање глобалног хибридног рата против Русије, православља и целог слободног човечанства.

       Осим Белорусије, Србија је једина земља у Европи која није увела и нема намеру да уводи било какве санкције против Русије.

       Ми се налазимо у окружењу земаља НАТО и ЕУ. У НАТО ни под каквим околностима улазити нећемо, а идући још увек путем у ЕУ, ми настојимо да очувамо могућност дијалога и сарадње, да допринесмо попуштању у оквиру Европе, и ради себе, и ради Русије, и ради западне Европе и ради наставка изградње Новог, стваралачког, праведнијег света.

       Са Русијом имамо заједничке духовно-моралне вредности и осам векова истинског братства и духовног јединства.

       Поздрављамо напоре Јединствене Русије да разговара са представницима друштвеног живота Европе о истини и правди, о миру и сарадњи.

       Обичном Србину је ових дана тешко да замисли те планине смећа које се у западној Европи бацају на Русију, а обичном житељу западне Европе је тешко да замисли да ничега сличног у Србији нема и не може бити.

       Као што сам већ рекао, ми смо кроз све то већ пролазили, осетили на својој кожи и зато код нас никога не могу да преваре. Стога могу да предложим нашим европским пријатељима да погледају на догађаје из Србије, да чују дискусије на нашој телевизији, да поразговарају са обичним људима.

       И нека се Руси и западњаци сусрећу у Србији, ако засад не могу на другим местима – биће то пријатно и једнима и другима.

       У јеку светског хибридног рата, свету је неопходна истина, само пуна истина, чак и ако је горка и страшна – о томе ко је, како и зашто стварао „империју лажи“, њене нацисте и њене биолабораторије, и зашто они сада принуђују цео свет да плаћа за њихова злодела, а западну Европу гурају у конфликт са Русијом.

       А нашим руским пријатељима хоћу да изразим не само солидарност и жељу за што скоријим тријумфом мира, слободе и јединства братских народа, већ и очекивање да се изгради наш заједнички српско-руски конкретни план развоја будуће сарадње, па да не само ми и ви, него и да нико у источној Европи, на Балкану и у свету више не буде жртва споља организованих криминалних ратова!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари