Либијски побуњеници ће „Гадафија“ тајно сахранити „негде у пустињи“

Угледали се на Американце који су тело Бин Ладена наводно бацили у Индијски океан

  • Наводно ће сахрана бити „по муслиманском обреду, али једноставна“, а заједно са либијским лидером биће сахрањено и тело његовог убијеног сина Муатасема
  • Појавиле непотврђене информације да се Саиф ал-Гадафи, за којег се тврди да је већ преузео команду над јединицама верним свом оцу, налази на граници са Алжиром и Чадом и да има намеру  да се привремено склони у једну од те две земље

         „ПОСМРТНИ  остаци“ Моамера Гадафија – како је саопштила НАТО-филијала звана ПНСЛ – биће сахрањени „на тајном месту у пустињи“ 25. октобра.

         Наводно ће сахрана бити „по муслиманском обреду, али једноставна“.

         Наводно ће са либијским лидером бити сахрањено и тело његовог убијеног сина Муатасема.

         Могуће је да ће заједно са њима бити сахрањено и тело бившег либијског министра одбране Абу Бакра Јуниса који је такође ликвидиран после пада Сирта.

         Могуће је, јер су тела све тројице одвезена из Мисрате „у непознатом правцу“.

         Истовремено су се појавиле непотврђене информације да се Саиф ал-Гадафи, за којег се тврди да је већ преузео команду над јединицама верним свом оцу, налази на граници са Алжиром и Чадом и да има намеру  да се привремено склони у једну од те две земље.

         НАТО-филијала је саопштила да Саиф има лажни либијски пасош и да је његово бекство организовао биши шеф либијске обавештајне службе Абдула ас-Сенуси који се, наводно, већ налази у Чаду или Нигеру.

         Алжир је дао уточиште Гадафијевој супрузи Сафији, кћерци Ајши и синовима Ханибалу и Мухамеду (са породицама).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари