Највише кријумчарили цигарете

Пет хапшења у БиХ међу граничарима и безбедњацима

      САРАЈЕВО, (ФоНет) - По налогу Тужилаштва БиХ спроведена је здружена полицијска акција у више градова у Босни и Херцеговини у којој је ухапшена 21 осумњичена особа, међу којима и активни службеници Граничне полиције БиХ и СИПА.

      "Активности су усмерене на откривање и кривично процесуирање особа осумњичених за организирани криминал и кријумчарење високотарифних роба", саопштено је из Тужилаштва БиХ, пренело је Сарајево.цом.

      Акција је спроведена на подручју Требиња, Билеће, Берковића и других градова, а акцију су извршиле овлашћене службене особе Граничне полиције БиХ, уз подршку Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту -СИПА, Обавјештајно - сигурносне агенције БиХ (ОСА), као И полицајаца МУП ЗХК.

      Ове активности спроведене су у оквиру предмета Тужилаштва БиХ, који се односи на већи број особа осумњичених за кривична дела организованог криминала, а у вези са кривичним делом кријумчарења.

      "Према до сада прикупљеним доказима, осумњичени су се дужи временски период бавили кријумчарењем разних врста високотарифних роба, а највише кријумчарењем цигарета, чиме је буџет Босне и Херцеговине оштећен за вишемилионске износе.

      У оквиру акције лишена су слободе три полицијских службеника Граничне полиције БиХ, један полицијски службеник из СИПА и један припадник Управе за индиректно опорезивање БиХ, који су осумњичени у оквиру истраге коју води Тужилаштво БиХ.

      Током рада на овом предмету остварена је и значајна међународна сарадња, са правосудним и полицијским агенцијама Републике Црне Горе", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

      Осумњичени, који су лишени слободе, биæе током дана предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања одлучити о притвору.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари