Нетањаху: Открили смо тајну локацију код Исфахана где је Иран развијао атомски програм

ТВРДИ ДА СУ ПОСТРОЈЕЊА НА ТОМ МЕСТУ УНИШТЕМА – ЧИМ ЈЕ ТЕХЕРАН САЗНАО ДА ИЗРАЕЛ ЗА ЊИХ ЗНА

* Показао сателитску фотографију постројења из јуна и другу фотографију снимљену у јулу за коју је рекао да показује уништено постројење

_______________________________________________________________

        ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетањаху изјавио је данас да је његова земља лоцирала ново место у Ирану које се користило за развој нуклеарног програма Тахерана.

        Нетањаху је то рекао у специјалном обраћању преношеном преко телевизије осам дана пре парламентарних избора у Израелу.

        Уз место које је познато Међународној агенција за атомску енергију (ИАЕА), постоји друго тајно место јужно од Исфахана у Абадеху које се користи за развој нуклеарног оружја, рекао је Нетањаху и додао да су постројења на том месту потпуно уништена када је Иран сазнао да Израел зна за то место и за шта се користи.

        Израелски лидер није прецизирао шта је тачно тамо развијано и како је Иран открио да је Израел за то сазнао.

        "Израел зна шта радите, Израел зна када то радите и Израел зна где то радите", поручио је Нетањаху руководству Техерана.

        Он је додао да ће јеврејска држава наставити да открива иранске лажи и "да ради све како би спречила Иран да развије нуклеарно оружје", као и да ће наставити да делује против иранске агресије "свуда и у свако доба".

        Нетањаху је објаснио да је то до сада непознато постројење откривено из података које су израелски агенти узели из иранског нуклеарног складишта почетком прошле године.

        Он је показао сателитску фотографију постројења у подручју Абадех у јужној провинцији Фарс из јуна и другу фотографију снимљену у јулу за коју је рекао да показује уништено постројење, пренео је АП.

        Нетањаху, који је оштар критичар нуклерног споразума са Ираном, каже да Техеран покушава да развије нуклеарно оружје, што Техеран пориче.

        Нетањахуова данашња оптужба само ће још више појачати напетост између две непријатељске земље.

        Он се нада да ће ИАЕА на данашњем састанку предузети оштрију акцију против Ирана.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари