Орбан врхушки ЕУ: Обустављајте антируске санкције у договору са САД – док не буде касно!

НАЈАВИО «НАЦИОНАЛНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ» ДА БИ САЗНАО ШТА О САНКЦИЈАМА МИСЛЕ МАЂАРИ

* Мада није био потпуно отворен, мађарски фактички лидер сугерише да Запад обустави економски рат против Русије уз помоћ санкција да на том фронту прва не би `погинула` Европа

* Андреј КЛИМОВ, заменик председника Комитета Савета Федерације (горњег дома руског парламента) за међународне послове: Европска унија свакодневно губи најмање 300 милиона евра због антируских санкција

_________________________________________________________

       МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је да цела Европска унија чека одговор из Брисела колико ће још бити на снази антируске санкције и апеловао да се о том питању разговара са Сједињеним Државама.

       „Европским предузећима је тешко или немогуће да се носе са ценама енергије које бујају због санкција. Чекамо одговор, цела Европа чека одговор Брисела на питање - колико дуго ћемо да радимо ово са санкцијама“, нагласио је Орбан.   

       И упозорио: «Дошло је време да се о тој теми разговара са Вашингтоном. Пре него што буде прекасно».

       Мада није био потпуно отворен, мађарски фактички лидер сугерише да Запад обустави економски рат против Русије уз помоћ санкција да на том фронту прва не би `погинула` Европа.

       Ово је, у најмању руку. његов захтев да се одустане од покушаја увођења (наметања) новог, седмог пакета санкција ЕУ против Русије.

       Орбан фактички тражи да се ЕУ врати нормалним економским односима са Москвом. Да руски гас поново несметано потече ка ЕУ…

       Разумљиво је што засад не може да игра потпуно отвореним картама.

       Не само зато што Брисел прети да ће Будимпешти ускратити 40 милијарди долара подршке.   

       Орбан је 26. септембра обзнанио да ће обавити „националне консултације“ да би сазнао шта Мађари мисле о антируским санкцијама.

       Раније је више наврата указивао на штету ЕУ од санкција Русији.

       Андреј Климов, заменик председника Комитета Савета Федерације (горњег дома руског парламента) за међународне послове, рекао је да Европска унија свакодневно губи најмање 300 милиона евра због антируских санкција.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари