Осам припадница армије САД тужило и Пентагон и Панету

Окружном суду у Вашингтону поднеле тужбу за силовање и покушај силовања

          ОСАМ Американки, које служе у армији САД, тужиле су неколико бивших и актуелних највиђих официра Пантагона, међу њима и садашњег министра одбране Леона Панету, за покровитељство сексуалном насиљу`.

          У тужби су навеле да су их силовали или покушали да силују колеге у касарнама на Флориди, приликом одласка у једну вашингтонску пивницу и у једној касарни ван САД. Уз генералну оцену: да се америчка армија `толерантно односи према сличним преступима`.

          Тужба је поднета Окружном суду у Вашингтону. Жртве су подвукле да војни врх оптужују и за `висок ниво попустљивости према сексуалним грабљивцима међу потчињенима`. А такође: за створену `непријатељску атмосферу која жртве сексуалног насиља онемогућава да истерају правду`.

          Официјелни представник Пентагона, Синтија Смит, избегла је да коментарише саму тужбу, али је указала: да је армија увек чинила све што може да искорени сексуално насиље и да однедавно сваки припадник америчке армије – који доживи `сексуални напад` - може да траж и добије премештај.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари