Радончић: Скори локални избори биће брутално покрадени - то је трауматично

„ЧАМПАРА ЈЕ РЕКАО ДА ОН И ЗВИЗДИЋ НЕ СТОЈЕ ИЗА НАПАДА НА МЕНЕ НЕГО ИЗЕТБЕГОВИЋ“

* Открио да преговара са СДП о стратешким стварима, да раде на томе да БиХ „након 30 година једне власти добије кичму где ћемо окупити све“

____________________________________________________________________

       ФАХРУДИН Радончић, лидер СББ, објавио је да посланици те странке неће дизати руке за смену Владе Кантона Сарајево, али је појаснио да ће и надолазећи локални избори бити "покрадени", те да СББ има начин на који ће се односити спрам тога.

       „Није коректно да рушимо заједничког премијера. Имаће већину, али питање је хоће ли неки посланик напустити ту коалицију. Ми смо напустили коалицију јер је неко дао 600.000 КМ, неко је хтио да набавља хеликоптере. СББ није интересент да улази у нову владу. Ја сам рекао, нека ова Влада ради у пуном капацитету док је не оборите, нећемо красти печате", изјавио је Радончић за телевизију "Н1".

       Рекао је и да разговара са СДП-ом о стратешким стварима, а истакао је да раде на томе да "ова земља након 30 година једне власти добије кичму где ћемо окупити све".

       Поменуо је да је два пута био у коалицији са СДА, а да је на државни ниво СДА са СББ ушао на молбу да се помогне држави.

       Изјавио је и то "да ће се и на локалним изборима десити бруталне крађе". Рекао је и то да је одлазак Аљоше Чампаре из СДА најтежи ударац тој странци.

       „Он није обичан функционер, него озбиљан сведок. Он је рекао да не жели да буде мач у нечијим рукама. Прецизно је рекао, 'ми као Чампаре и Звиздић, јер су рођаци, не стојимо иза процеса против Радончића, него Изетбеговић. Мени то помаже да се боље политички оријентишем. Открио је неморалне методе у СДА", навео је Радончић.

       Што се тиче локалних избора 2020. године - казао је да се неће укључивати у кампању.

       „То је наш однос према крађи која следи. Наших 1.700 чланова је на листи. Имамо десетак кандидата за начелнике, ту сам оптимиста. Све је то трауматично ако знате да избори нису поштени", поручио је Радончић за "Н1".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари