Саркози на југу Француске дочекан увредама и јајима

Изјавио да је у позадини била `завера` председничког кандидата деснице

* Током посете граду Бајонеу, на југозападу Француске, који је традиционално упориште Баскијаца, Саркози се нашао окружен непријатељки расположеном гомилом која га је засула увредама и јајима. Успео је да се извуче склонивши се у оближњи бар

       У ФРАНЦУСКОЈ ће председнички избори бити одржани у априлу, али је кампања садашњег жефа државе Николе Саркозија (57), бар досад, била прилично неуспешна.

       Током посете граду Бајонеу, на југозападу Француске, који је традиционално упориште Баскијаца, Саркози се нашао окружен непријатељки расположеном гомилом која га је засула увредама и јајима. Успео је да се извуче склонивши се у оближњи бар, али штета је већ била нанета јер су све светске ТВ станице приказале снимак његовог “тријумфа”.

       Поводом овог инцидента, Саркози је дао званичну изјаву рекавши да осуђује насилништво агресивне мањине и њено неприхватљиво понашање. “Овде у Француској, на територији Републике Француске, председник Републике ће ићи где жели, а ако се малом броју проблематичних то не допада, то је њихов проблем.”

       Саркозијев тим је тврдио да је у питању завера Холанда, кандидата деснице за председника, док је Холандов тим изјавио да “сваки грађанин има право да протестује”.

       Холанд је у својој кампањи изнео изненађујући предлог да се порез подигне на 75 одсто  за све који имају приходе веће од милион евра годишње, на шта је добио одговор:” Ако богаташи напусте земљу и отворе офшор-рачуне, слободно у земљи угасите светло.”

       Према тренутним истраживањима јавног мњења, Холанд је у благој предности у односу на Саркозија, али како се кампања захуктава, са оваквим испадима на обе стране, скоро да је немогуће предвидети исход. Остаје да се види каквим ће се средствима супарници служити у наставку предизборне трке.

 

Наташа Букоња

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари