Сирија најавила „оштре мере“ против држава које признају `владу` побуњеника

Шефови дипломатија Боливије, Венецуеле, Никарагве, Кубе и Еквадора у Дамаску ради подршке Башару Асаду

  • Прошле недеље у Турској био формиран «Сиријски национални савет» који је себе прогласио за «заштитника интереса сисријске револуције, како у земљи, тако и у иностранству», а при том је (из Истанбула) апеловао на «међународну заједницу» да «преузме одговорност за заштиту сиријског народа од владајућег режима»

          СИРИЈСКЕ  власти упозориле су „међународну заједницу“ да ће предузети „оштре мере против сваке земље која призна незаконити Национални савет Сирије“. Владу побуњеника у иностранству која је под контролом држава које су окупирале Либију, а тражи оставку шефа државе Башара Асада.

          Са оваквим упозорењем иступио је министар спољних послова Сирије Валид ал-Муалем, а учинио је то – што такође није без значаја – на заједничкој конференцији за штампу у Дамаску са шефовима дипломатија Боливије, Венецуеле, Никарагве, Кубе и Еквадора. Сви они допутовали су у главни град Сирије да би својим присуством подржали ту земљу.

          Иначе, Муалем је изјавио да су санкције ЕУ – уведене против Сирије под изговорм заштите људских права – заправо срачунате на то да сиријски народ доведе до глади. Саопштио је да су «оружане групе» које подржава Запад досад убиле 1110 сиријских полицајаца и војника.

          Прошле недеље је у Турској био формиран «Сиријски национални савет» који је себе прогласио за «заштитника интереса сисријске револуције, како у земљи, тако и у иностранству». При том је (из Истанбула) апеловао на «међународну заједницу» да «преузме одговорност за заштиту сиријског народа од владајућег режима».

          Муалем није прецизирао какве «оштре мере» Дамаск има намеру да предузме.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари