Сиријска армија заробила 300 француских легионара?

РАЗОТКРИВА СЕ ПОЛАКО ПОЗАДИНА „ПОБУНЕ СИРИЈСКОГ НАРОДА“

ПРОТИВ ВЛАСТИ БАШАРА АСАДА

Француска Легија странаца

  • Озбиљни и угледни каирски дневни лист Ал-Ахрам објавио је да је у Хомсу заробљеништва допало 18 француских официра плус 100 припадника Легије странаца и око 80 либанских бојовника
  • Оријенталиста и новинар Анхар Кончевој, која живи у самом центру Дамаска, саопштила да је број заробљених француских легионара осетно већи јер је у граду Забадани ухапшено 120, а у Хомсу 150. Међу њима је било војних инструктора, али и - снајпериста и командоса који су учествовали у борбама
  • Она је открила да у Дамаск сваки дан стиге до 15 мртвачких сандука са убијеним сиријским војницима. Упркос томе што борби већ данима нема. Анхар, заправо, тврди да иза већине погибија последњих дана стоје - снајперисти-странци

        СВИ су изгледи да сиријска армија није у Хомсу, тврђави прозападних побуњеника, заробила само „13 француских војника“.

        Озбиљни и угледни каирски дневни лист Ал-Ахрам објавио је да је у Хомсу заробљеништва допало 18 француских официра плус 100 припадника Легије странаца и око 80 либанских бојовника  којима је неко платио да се укључе у рушење власти сиријског председника Башара Асада.

        Према другим изворима, Французи су испрва тврдили да су их заробили „ситијски устаници“, али при том нису били у стању да објасне шта су уопште тражили (и радили) у Сирији. А кад су видели да „прича“ не пролази, напросто су замолили да буду третирани као „ратни заробљеници“. Упркос томе што нема никаквог (бар не објављеног) рата између Француске и Сирије

        Париз и Дамаск о свему овоме засад ћуте. Ако су вести веродостојне, онда вероватно зато што је у току тајна дипломатија и „трговина“.

        Овоме, у сваком случају, треба придодати информације које говоре да су Сиријци у Идлибу, који је уз границу са Турском, наводно заробили 30 турских, саудијских и катарских официра.

        Уколико је све ово тачно, јасно је да Сирија у рукама има солидне адуте и да је у посебно незгодној ситуацији Никола Саркози коме су на прагу председнички избори.

        По обичају, најдаље је против Сирије отишао амерички сенатор Џон Мекејн који је рекао: „Да би било спашено Косово – НАТО је '99 морао да изведе војну операцију без формалне одлуке Уједињених нација. Нема, дакле, никакве сметње да Арапска лига или НАТО, или земље „Пријатељи Сирије”, а можда и сви заједно, поведу војну акцију за спас Сирије”.

        Оријенталиста и новинар Анхар Кончевој, која живи у самом центру Дамаска, изјавила је да је број заробљених француских легионара осено већи јер је у граду Забадани ухапшено 120, а у Хомсу 150, при чему је сигурно да су 13-орица држављани Француске. Према њеним сазнањима, међу њима је било војних инструктора, али и – снајпериста и командоса који су учествовали у борбама.

        Она је открила и да у Дамаск сваки дан стиге до 15 мртвачких сандука са убијеним сиријским војницима. Упркос томе што борби већ данима нема. Анхар, заправо, тврди да иза већине погибија последњих дана стоје – снајперисти-странци.

        Хомс није, категорична је Анхар, никакав „сиријски Бенгази“јер су тај град било привремено заузело око 10.000 домаћих и страних бандита који држе још само градску четврт Бајада.

        Побуњеници, како тврди, немају никакву подршку у народу и тренутно их је на територији Сирије само око 2000...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари