Тајно, у зору, далеко у пустињи

ЛИБИЈСКА ФИЛИЈАЛА НАТО ОБЈАВИЛА

ДА ЈЕ САХРАНИЛА „ГАДАФИЈЕВО ТЕЛО“

  • Посмртни остаци који су проглашени Гадафијевим – према официјелном саопштењу – сахрањени су у пет сати по локалном времену. Поред су сахрањени Гадафијев син Муатасем и високи финкционер свргнутог режима – бивши министар одбране Абу Бакр Јунис.
  • Пре сахране је прочитана исламска молитва,наводно уз присуство неколико чланова Гадафијеве породице и неименованих званичника.

        ЛИБИЈСКА филијала НАТО пакта, која себе назива Прелазним Националним саветом Либије, реализовала је (25. октобра) – уз прећутни благослов својих западних ментора и ратних савезника – намеру да тело „убијеног Моамера ел Гадафија“ сахране на непознатом месту и тајно.

        Учинили су то у зору „далеко у пустињи”. Наводно заједно са сином Муатасемом, наводно уз присуство неколико чланова Гадафијеве породице и неименованих званичника.

        Место сахране се држи у тајности јер постоји опасност да би гроб свргнутог лидера земље могао бити место ходочашћа Гадафијевих присталица.

        Посмртни остаци који су проглашени Гадафијевим – према официјелном саопштењу – сахрањени су у пет сати по локалном времену. Поред су сахрањени Гадафијев син Муатасем и високи финкционер свргнутог режима – бивши министар одбране Абу Бакр Јунис.

        „Пре сахране је прочитана над њиховим телима исламска молитва“ – цитирале су западне агенције анонимне „очевице”.

        Портпарол војног савета у Мисрати Ибрахим Беталмал, потврдио је да је Гадафи сахрањен.

        У претходни понедељак су нове власти Либије забраниле „разгледање“ тела Гадафија које је готово четири дана било изложено погледима радозналаца у Мисрати.

        Како је објавио Асошиејтед Прес у понедељак поподне, тела Гадафија, његовог сина и бившег министра одбране су превезена из града Мисрата у непознатом правцу.

        Раније је било планирано да се „тело Гадафија“ преда рођацима из једног од либијских племена за сахрану, међутим Прелазни Национални савет је одлучио да то забрани. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари