У Босни ухапшена и Јашаревићева супруга

Тако је то кад се удари на америчку амбасаду (2)

  • Претходно, у Горњој Маочи су ухапшене две особе, које се доводе у везу са нападом
  • Тужилац БиХ Дубравко Чампара, који води истрагу о нападу, рекао је новинарима у Сарајеву да су код Јашаревића пронађене и две ручне бомбе у јакни

       БЕОГРАД, (ФоНет) - СУПРУГА вехабије Мевлида Јашаревића, који је у петак пуцао на америчку Амбасаду у Сарајеву, ухапшена је у близини места Рахић код Брчког, јавила је Федерална телевизија.

       Претходно, у Горњој Маочи су ухапшене две особе, које се доводе у везу са нападом.

       Полицијску акцију на подручју Горње Маоче, која је почела у поподневним часовима, спроводе припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и других полицијских структура у БиХ након сазнања да је у овом селу у фебруару прошле године боравио Мевлид Јашаревић (23).

       Из Тужилаштва БиХ и СИПЕ нису желели да саопште било какве информације о акцији у Горњој Маочи због интереса истраге.

       Припадници СИПЕ претресли су и кућу у сарајевском насељу Војничко поље, а у петак увече неколико станова на локацијама Грбавице и Бистрика.

       Припадник вехабијског покрета Мевлид Јашаревић у петак је око 15.30 часова испалио рафале на зграду Амбасаде САД у Сарајеву, ранио двојицу полицајаца, после чега су га специјалци МУП снајперским метком ранили у десну потколеницу.

       Тужилац БиХ Дубравко Чампара, који води истрагу о нападу, рекао је новинарима у Сарајеву да су код Јашаревића пронађене и две ручне бомбе у јакни.

       Двојицу потенцијалних нападача на друге амбасаде у Сарајеву полиција је, наводно, ухапсила пре него што су запуцали. Код њих је пронађено аутоматско оружје.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари