У два дана, у два одвојена масакра, убијена два пута по 23 мушкарца

Обрачуни великих мексичких наркокартела постају све бруталнији и крвавији

Мексички форензичари поред камиона са телима

  • Масакри су се догодили на `територији` крупног наркобарона Хоакина Гусмана Лоера за којим су потернице расписали и Мексико и САД (Американци за његову главу нуде пет милиона долара). Он је на челу ганга «Картел Синалое», а часопис Форбс га годинама сврстава међу најбогатије људе на планети
  • Лоера готово монополски контролише америчко тржиште кокаина и процењује се да само у САД  годишње заради више од 320 милиона долара

          МЕКСИКО  се суочио са новим  страшним открићем. У граду Гвадалахара, у два камионета и једном аутомобилу – остављена недалеко градског сајма – пронађена су 23 леша!

          Сви убијени су мушкарци и сви су убијени на зверски начин. У једном од камионета је нађено писмо које су оставиле убице, али полиција није открила садржај.

          Претпоставља се да се ради о новом обрачуну локалних наркобанди. Индикативно је да масакр није спречило ни то што су у Гвадалахару биле доведене јаке полицијске снаге из целе земље јер су у том граду одржане 16. Панамеричке игре.

          Још је страшније што су, само дан раније, у граду Кулиакана (у држави Синалоа) била ликвидирана такође 23 мушкарца. И ту су тела убијених била (16) у два камионета. Сва разлика је у томе што су оба била запаљена и што је преосталих седам жртава било ликвидирано и остављено на градским улицама.

           Синалоа је `територија` крупног наркобарона Хоакина Гусмана Лоера за којим су потернице расписали и Мексико и САД (Американци за његову главу нуде пет милиона долара). Он је на челу ганга «Картел Синалое», а часопис Форбс га годинама сврстава међу најбогатије на планети.

          Лоера готово монополски контролише америчко тржиште кокаина и процењује се да само у САД  годишње заради више од 320 милиона долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари